Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Miljøfyrtårn er anerkjent av EU

Den norske Miljøfyrtårn-ordningen er anerkjent av EU som miljøsertifisering, til glede for både NHO, Virke og Bedriftsforbundet.

Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som har blitt anerkjent av EU. Foto: Colourbox
Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som har blitt anerkjent av EU. Foto: Colourbox

Etter en langvarig vurdering, ble beslutningen om å anerkjenne Miljøfyrtårn vedtatt av Europakommisjonen 6. desember, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Dermed er Miljøfyrtårn, som har sin administrasjon i Kristiansand, den første nasjonale ordningen i Europa som har blitt anerkjent av EU.

– Dette er en stor seier for Miljøfyrtårn og for alle som er sertifisert. Etter å ha jobbet med dette i flere år er vi svært glade og lettet over endelig å få beviset på at vårt system holder høy internasjonal kvalitet, sier daglig leder i Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

Les også: EU-motstandar får plass i regjeringa

Ved at Miljøfyrtårn nå er en europeisk anerkjent miljøsertifisering, kan det inngå som godkjent kontrakts- og kvalifikasjonskrav når norske virksomheter skal ut på anbud i Europa, uten å måtte gå veien om mer kompliserte systemer, heter det i pressemeldingen.

Annonse

Både NHO, Virke og Bedriftsforbundet gratulerer Miljøfyrtårn med den internasjonale anerkjennelsen, som de mener er viktig for næringslivet.

– Anerkjennelsen er både viktig for norske selskaper som skal konkurrere i utlandet, og for virksomheter med internasjonale kunder, som nå lettere kan dokumentere at de tar miljøansvar, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke.

Miljøfyrtårn er et verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper private og offentlige virksomheter med å ta miljøansvar. Over 5.400 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Neste artikkel

Nordmenn i gang med grensehandelen igjen: – Representerer tapte muligheter for produksjon her i landet