Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Matpakken holder stand

Matpakken er fortsatt den vanligste skolematen i norske klasserom, og kjøttpålegg og gulost er de mest populære påleggene. Det er foreløpige konklusjoner etter at over 15.000 skolemåltider er registrert gjennom Forskningskampanjen 2011.

Registreringsperioden for årets Forskningskampanjen, som arrangeres av Norges forskningsråd i samarbeid med Nettverk for miljølære hvert år i forbindelse med Forskningsdagene, ble avsluttet med ny deltakerrekord.

Ingen har visst hva skolebarn spiser Til sammen har 15.565 elever fra 297 skoler fra hele landet vært med på å registrere hva skolematen deres består av. Det er ny rekord! I tillegg til å lære mer om hva deres egen skolemat faktisk inneholder i form av ernæringsmessige byggeklosser og kjemiske komponenter, har disse skoleelevene bidratt med helt ny kunnskap om hva den norske skolematen faktisk består av. Forskningsrådet er mektig imponert over innsatsen til skoleelevene: - De har gjort en formidabel forskningsinnsats. Det er litt av et datamateriale disse barna har vært med på å samle inn! sier Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén. Resultater kommer i desember Nå blir skolematen mat for forskerne. Professor i ernæring Lene Frost Andersen ved Universitetet i Oslo skal analysere datamaterialet. Forskerens rapport med resultater og konklusjoner vil bli sendt til skolene i desember. Da vil ernæringsforskere og andre for første gang få svar på hva det er i alle matpakkene og skolelunsjene i Norge. Les mer om Forskningskampanjen på www.forskningskampanjen.no .

Annonse

Neste artikkel

SFO-er kutter ut ketchup – det får flere til å reagere