Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

- Ledelsen i Ap mener ordføreren i Vågå må gå

Ledelsen i Ap sentralt er opprørt over Vågå-saken og vil gi Vågå Ap råd om å be ordfører Rune Øygard gå av, melder flere medier fredag kveld.

Aps ledelsen, inkludert statsminister Jens Stoltenberg, er svært opprørt over det som har kommet fram i rettssaken og mener det vil være riktig «å gi Vågå Ap råd om å uttrykke mistillit til Øygard», melder både Dagbladet og VG. Deler av opposisjonen i Vågå kommune har allerede sagt at de mener ordfører Rune Øygard ikke lenger er skikket til ordførervervet og krever hans avgang.

Les også: Øygard: Ingenting av det som er lagt frem beviser seksuell aktivitet Det største opposisjonspartiet i Vågå er rystet over detaljene som kom fram i Sør-Gudbrandsdal tingrett fredag, ifølge VG. - Vi er voldsomt skuffet over Rune. Ordførervervet er det høyeste tillitsvervet man kan ha i en kommune, og vi er klinkende klare på at han har forvaltet det på en upassende måte, sier kommunestyrerepresentant for Bygdalista i Vågå, Tor Valdvik. - Vi krever at han går av som ordfører. Han er ikke skikket til denne jobben lenger, og det som han har innrømmet å ha gjort på ordførerkontoret er ikke en tillitsperson verdig, sier Valdvik.

Les også: Øygard-SMS: «Jeg elsker deg, og bare deg» Leder av Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng, mener ordbruken er uakseptabel fra en voksen mann til en ung jente. - Nå skal rettssaken gå sin gang, men på bakgrunn av det som har kommet fram så langt, skjønner jeg at folk reagerer. Det gjør jeg også, sier Stenseng.

Annonse

Les også: Rune Øygård-saken: Jentas gråt forhindret forsvarets utspørring Fylkesordføreren i Oppland Gro Lundby (Ap) ønsker ikke å kommentere saken. - Jeg vil ikke være med å kommentere en slik sak nå, fordi den er til behandling i retten. Jeg er redd våre utsagn nå kan være med på å påvirke utfallet, sier Lundby. (©NTB)

Neste artikkel

Lysbakken: – Velferdsstaten er i ferd med å rakne