Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Labert tredje kvartal for Kværner

Kværners resultater for tredje kvartal er noe svekket fra 2017, men nå varsler konsernet at det har lysere utsikter.

Kværner fikk et driftsresultat i tredje kvartal på 48 millioner kroner, ned fra 63 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Utviklingen var svakt nedadgående også på inntektssiden. Driftsinntektene falt fra 1,83 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til 1,76 milliarder kroner i samme periode i år.

Annonse

Justert driftsresultat for ned- og avskrivinger (EBITDA) endte på 75 millioner kroner, mot 102 millioner kroner i fjor, mens resultat før skatt endte på 53 millioner kroner – opp fra 45 millioner kroner i tredje kvartal fjor.

– Tredje kvartal var i tråd med forventningene våre, både når det gjelder prosjektgjennomføring og finansielle resultater. Den 28. juli leverte vi stålunderstellet til P1 plattformen til Johan Sverdrup, og 24. september nådde vi mekanisk ferdigstillelse av utstyrs- og boligplattformen til samme felt. Begge milepælene ble nådd i henhold til plan og budsjett, sier konsernsjef Karl-Petter Løken.

Resultatene er svakere enn det analytikernes ventet på forhånd, ifølge Dagens Næringsliv. Kværner selv påpeker at ordreinngangen doblet seg og ordrereserven økte med 30 prosent i tredje kvartal sammenlignet med året før. Selskapet har bedre markedsutsikter og kunder med nye prosjekter.

Neste artikkel

Ola Borten Moe: – Norge må drive mer fangst på hval og sel