Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kyr reddet foreldreløs selunge i England

Ekspert mener selungen ikke hadde overlevd om den ikke hadde blitt oppdaget av kyrne.

Et 30-talls nysgjerrige kyr samlet seg rundt selungen på jordet dør for Boston i England. Foto: Natureland Seal Sanctuary
Et 30-talls nysgjerrige kyr samlet seg rundt selungen på jordet dør for Boston i England. Foto: Natureland Seal Sanctuary

For rundt fire uker siden oppdaget fuglekikker Ian Ellis noe rart. På et jorde rett sør for byen Boston i England sto en flokk på rundt 30 kyr og oppførte seg rart nær en gjørmedam.

Da Ellis tok frem teleskopet så han at kyrne sto rundt en liten selunge. Da han ikke kunne se selungens mor noe sted tok han kontakt med Natureland selreservat som straks sendte folk for å hente den lille ungen.

Det skriver Natureland selv i et innlegg på Facebook.

Det viste seg at ungen kun var fem dager gammel, og at den fordi den hadde vært uten moren en god stund var både dehydrert og hadde gått ned i vekt. Den ble dermed sendt rett på Naturelands selsykehus.

– Vi vet at hun ikke hadde overlevd om hun bare hadde blitt forlatt der, sier direktør for Natureland selreservat, Duncan Yeadon, til ABC News.

Selungen har trolig blitt ført opp på jordet med sjøen som ligger rett ved jordet der den ble funnet.

Annonse

– Hun er nå satt på antibiotoka og antiinflammatoriske medisiner og vil forhåpentligvis være ute av sykehuset i løpet av kort tid. Etter det vil det vanligvis ta rundt tre måneder å få henne opp i tilfredsstillende vekt og lære henne å spise fisk, før vi kan slippe henne ut i naturen igjen, sier Yeadon.

Selungen får behandling på selsykehuset hos Natureland og er på bedringens vei. Foto: Natureland Seal Sanctuary

Han forteller at reservatet har valgt å kalle ungen «Celebration» i anledning deres 50-årsjubileum, og at ungen er ganske vennlig.

– Hun er hyggelig, veldig tillitsfull og går med på behandlingen vi gir henne, sier Yeadon.

Neste artikkel

Dansk kjøttkjempe blar opp over en milliard kroner for ny baconfabrikk i England