Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Krefter i KrF ser mot Senterpartiet

Fylkesledere i Kristelig Folkeparti ønsker heller et tettere samarbeid med Senterpartiet enn med Venstre.

Flere fylkesledere i KrF vil se mer av dette. De mener Hareide bør gå til Vedum heller enn Skei Grande ved neste valg. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
Flere fylkesledere i KrF vil se mer av dette. De mener Hareide bør gå til Vedum heller enn Skei Grande ved neste valg. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix

En rekke av lederne Dagsavisen har snakket med vil ha Sp med på vinnerlaget i 2017. Først i november skal landsstyremøte i KrF gi en pekepinn på veivalget. Den endelig avgjørelsen tas på landsmøtet i april neste år. Ungdomspartiet KrFU skal ta stilling til samarbeidsspørsmålet allerede til helgen.

– Jeg synes Senterpartiet er det partiet som står oss nærmest politisk, i verdispørsmål og næringspolitikk. Det betyr mye i vurderingen vi er inne i. Setter man Sp opp mot Frp, da blir konklusjonen litt enklere, sier Ole Døvik som er fylkesleder i Vestfold KrF.

Han legger til at nærheten mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet gir håp om at det kan bli et bra prosjekt.

Venstre la nylig fram et nytt forslag til partiprogram der de blant annet åpnet for aktiv dødshjelp, altruistisk surrogati og pot-pol.

Annonse

– Venstre velger å løfte en del ting fra sin programprosess som vi ikke opplever som noen invitasjon. Det tar vi seriøst, sier fylkesleder i Hordaland KrF, Pål Kårbø.

Han peker på at det ikke bare er i landbruks- og distriktspolitikken Sp og KrF har sammenfallende politikk.

– Også i en del verdispørsmål er vi enige. Vi ser også at Kjersti Toppe er en Sp-politiker som er nær oss i helsepolitikken, sier Kårbø. (©NTB)

Neste artikkel

Skogeiere har mottatt 870 millioner i tilskudd til vei