Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kraftkar fra Tingvoll er Nordens beste blåmuggost

En gull og en sølv ble beholdningen for Kraftkar fra Tingvollost under Nordisk Ostefestival i Danmark.

For andre gang på tre år ble Kraftkar kåret til Nordens beste blåmuggost. Tingvollost stilte denne gangen med en variant som er lagret i 16 måneder.

- Vi er utrolig stolte av denne gullmedaljen. Den viser at gullmedaljen vår fra 2011 ikke var en tilfeldighet. Ofte kan det være vel så vanskelig å gjenta en sånn prestasjon som å gjøre det første gang, sier daglig leder ved Tingvollost, Egil Smith-Meyer til Tiden Kravs nettutgave. Som kategorivinner gikk Kraftkar videre til kåringen av Nordens beste ost uansett klasse, der nørdmøringen knep andreplassen bak danske Skallingen.

- Fantastisk gøy. Dette viser at det lages ost av internasjonal kvalitet i Norge, sier Egil Smith-Meyer til lokalavisa driva.no. 62 ysterier deltok på festivalen.

Annonse

Tingvollost er et familiedrevet gårdsmeieri som produserer seks forskjellige hvit- og blåskimmeloster. Kapasiteten ble utvidet fra 15 tonn i 2011 til 20 tonn i fjor, etter at etterspørselen fikk et solid løft da meieriet etter den nordiske gullmedaljen i 2011 også hentet hjem førsteprisen i World Cheese Award, verdensmesterskapet der 2500 oster deltok.

Neste artikkel

Etter 40 år stanser Tine produksjonen av Balsfjordost: – De sender ut et kjempedårlig signal