Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kraftig vekst for alpinsentrene i januar

Omsetningen ved skiheisene var 11 prosent høyere i januar i år enn i samme måned i fjor.

Beitostølen Skiheiser i Oppland er januarvinneren med en omsetningsvekst på hele 66 prosent i forhold til samme måned forrige vintersesong. Her jubler daglig leder Bjørnar Hovi over gode snøforhold. Foto: Bård Bårdløkken
Beitostølen Skiheiser i Oppland er januarvinneren med en omsetningsvekst på hele 66 prosent i forhold til samme måned forrige vintersesong. Her jubler daglig leder Bjørnar Hovi over gode snøforhold. Foto: Bård Bårdløkken

Etter en variabel forsesong er omsetningen for alpinanleggene på full fart oppover igjen.

– Omsetningstallene fra januar viser en positiv vekst for de fleste av skiheisene. Best ut kommer skianleggene i Telemark med pluss 26 prosent fulgt av Oppland/Hedmark og Buskerud, begge med en vekst 15 prosent, sier generalsekretær i Alpinanleggenes Landsforening (ALF), Andreas Rødven.

Skianlegg i pluss

Oppgang i prosent sammenlignet med januar måned i fjor:

Beitostølen 66

Stranda 65

Gaustablikk 48

Samtidig slet Oslo/omegn med vanskelige vær- og føreforhold også i januar – og hadde en tilbakegang på 11 prosent.

Oppland og Telemark på topp

– Av skianleggene kom Beitostølen best ut i januar med pluss 66 prosent, fulgt av Stranda med pluss 65 prosent og Gaustablikk med pluss 48 prosent, sier Rødven

Når det gjelder hele vintersesongen så langt, ligger skiheisomsetningen på samme nivå som i 12/13 som for øvrig var en rekordsesong.

– Det må vi kunne si oss meget fornøyd med. Det har denne vinteren vært store variasjoner mellom de høyereliggende og lavereliggende anleggene og mellom regionene, sier Rødven.

Best ut hele denne sesongen, fram til 1. februar, kommer Oppland/Hedmark og Telemark med pluss 7 prosent fulgt av sørvest/vest/nordvest med pluss 3 prosent.

– Av anleggene har Myrkdalen den sterkeste økningen så langt i vinter, med pluss 34 prosent, Rauland med pluss 21 prosent og Beitostølen med pluss 18 prosent, sier Rødven.

Svak forsesong

Gjennomsnittlig antall åpningsdager for skianleggene har fram til 1. februar gått tilbake fra 56 til 52 prosent.

Les også: Dårlig start i alpinanleggene

«Vi har hatt 
værgudene med oss 
så langt i vinter.»

Bjørnar Hovi daglig leder 
ved Beitostølen Skiheiser
Annonse

I forsesongen, fram til 1. januar, gikk samlet omsetning for alpinanleggene tilbake med 6 prosent

– Manglende kulde og natursnø ga en sein start på sesongen. Det var gode snøforhold i de fleste høyreliggende anleggene i julen og en positiv kalendereffekt som bidro til resultatet, sier Rødven.

I anlegg med lavtliggende nedfarter var derimot tilbakegangen betydelig.

– I forhold til forsesongen 2006 – som var meget svak, med noenlunde samme værforhold – var omsetningen i forsesongen 2013 100 prosent høyere, sier Rødven.

Oppland/Hedmark og nordvest/vest/sørvest hadde begge en vekst på 3 prosent i forsesongen. De øvrige regionene hadde tilbakegang.

Gjennomsnittlig antall åpningsdager gikk tilbake fra 31 i forsesongen 2012, til 25 dager i 2013.

Beitostølen januarvinneren

Daglig leder ved Beitostølen Skiheiser, Bjørnar Hovi er fornøyd med å være januarvinneren blant skianleggene.

– Vi har hatt værgudene med oss så langt i vinter. Et godt lag med natursnø var også tidlig på plass i bakkene våre, sier Hovi.

Hovi melder også om stor trafikk i vinterferieukene, og ser ikke bort fra at det kan bli nye omsetningsrekorder i skiheisene på Beitostølen også seinere denne vintersesongen.

Neste artikkel

Bygd i Rogaland ikke lenger isolert