Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Klart for milliardinvestering i Nedre Otta-kraftverk

Investeringene i vannkraftverket Nedre Otta i Oppland blir på 1,2 milliarder kroner, opplyser utbyggerne.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det skal etter planen stå ferdig våren 2020 og produsere nok kraft til over 15.000 husstander.

Det er selskapet Eidefoss sammen med ECO-Energi og Eidsiva – som eiere av Opplandskraft – som har besluttet å gjøre milliardinvesteringen.

– Nedre Otta er et prosjekt Eidefoss og Opplandskraft har jobbet lenge med, og i dag er vi glade og stolte over at regionen kan ta del i en slik stor og viktig utbygging. Utbyggingen setter regionen vår på kartet og vil gi store ringvirkninger for lokalt næringsliv, sier administrerende direktør Hans Kolden i Eidefoss i en pressemelding tirsdag.

Konsesjon i desember

Kraftverket får en produksjon på 315 gigawattimer (GWh), hvorav 270 GWh er ny produksjon.

Olje- og energidepartementet ga i desember i fjor konsesjon til utbyggingen.

Annonse

– Denne vannkraftutbyggingen vil gi et svært verdifullt bidrag til regjeringens mål om økt fornybar kraftproduksjon, uttalte olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

«En svart dag»

En stor del av debatten rundt utbyggingen handlet om elvesport. For å komme utøverne av dette i møte er det fastsatt et vannslipp på 150 kubikkmeter i sekundet tre dager i uka de siste ukene i juni, i hele juli og første uke i august.

Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet var ikke glad for at det ble gitt tillatelse til kraftverket og kalte det «en svart dag for norske vassdrag». (©NTB)

Neste artikkel

Verste skadedøgnet i fleire nettselskap si historie