Kautokeino ga internasjonal presse rein matglede

Internasjonale matjournalister var nylig i Kautokeino og smakte på ulike varianter av reinkjøtt. Pressefolkene skjønte da at de tidligere hadde vært helt på vidda når det gjaldt unike matopplevelser.

Bål og mat: Urfolksstudentene serverte pressefolkene tilberedte råvarer av rein på tradisjonelt vis. Tilbakemeldingene var overveldende. Maken hadde de utenlandske matjournalistene aldri smakt. Foto: Svein D. Mathisen
Bål og mat: Urfolksstudentene serverte pressefolkene tilberedte råvarer av rein på tradisjonelt vis. Tilbakemeldingene var overveldende. Maken hadde de utenlandske matjournalistene aldri smakt. Foto: Svein D. Mathisen

Studentene vil de neste ukene være studenter ved Samisk høgskole i Kautokeino. Det er arktisk råd prosjekt Nomadic Herders, koordinert av International Center for Reindeer Husbandry som i samarbeid med University of the Arctic som har rekruttert studentene til høgskolen i Kautokeino.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Enighet om ny reindriftsavtale