Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Karla Linhave Siverts er den nye bondelagskokken i 2015

Karla Linhave Siverts (27) ble lansert som bondelagskokken for 2015 under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin fredag.

Kjøkkensjef Karla Linhave Siverts overrrekkes stipendet av Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag. Foto: Hilde Lysengen Havro.
Kjøkkensjef Karla Linhave Siverts overrrekkes stipendet av Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag. Foto: Hilde Lysengen Havro.

Hun er den tiende i rekken av bondelagskokker, og mottar et stipend fra Norges Bondelag på 100.000 kroner.

Bondelagets kokkestipend deles ut annethvert år. Det skal bidra til bedre kontakt mellom bonde, kokk og forbruker.

I år var det hele 38 søkere. Karla Linhave Siverts (27) ble tildelt stipendet av juryleder og bondelagsleder Lars Petter Bartnes under åpningen av den norske standen på Grüne Woche i Berlin.

Vil blogge om mat

– Jeg ønsker å reise rundt i landet og møte bønder. Planen er at det skal bli en blogg, sier Linhave Siverts til Nationen. Kanskje det blir bok eller tv-prosjekt også.

Les også: Rørosmat fekk årets Bygdutviklingpris 2014

Prisvinneren er kjøkkensjef på restauranten Smalhans i Oslo. Hun har alt gjort seg bemerket med ønsket om å bruke og spre kunnskap om mer utradisjonelle stykningsdeler av dyr. Blant annet oksehale.

– Andre deler som kan brukes er svinenakke, høyrygg og skank. Det er viktig at hele dyret brukes og at andre typer kjøttstykker blir tilgjengelige for folk flest, sier hun.

Annonse

Linhave Siverts liker å vite hvor maten kommer fra og hun har for lengst fått til samarbeid med bønder som leverer de råvarene hun ønsker.

– Har du vokst opp med landbruk?

– Nei, men bestefar hadde gård på Flisa. Jeg var mye på besøk der i barndommen, forteller den nye bondelagskokken.

Enige om vinneren

Ifølge leder i Norges Bondelag og juryleder Lars Petter Bartnes, var juryen enstemmig, skriver Norges Bondelag.

– Karla har til tross for sin unge alder gjort seg bemerket som kjøkkensjef. Med sitt fokus på gode norske råvarer har hun for lengst etablert samarbeid med bønder som leverer de råvarene hun ønsker. Norges Bondelag ser fram til å samarbeide med henne i de neste to årene, sier Bartnes.

Les også: – Større potensial for å eksportere jordbruksprodukt

Neste artikkel

Norges Bondelag rammet av hackerangrep