Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jernbaneverket: - Det vil koste 10 milliarder å tilpasse stasjonene for rullestolbrukere

Nesten alle jernbanestasjonene i Norge er for lave for rullestolbrukere. Jernbaneverket anslår det vil koste 10 milliarder kroner å tilpasse plattformene.

Handikapforbundet frykter det vil ta tiår før norske jernbaneplattformer er godt nok tilpasset rullestolbrukere.Les også: Små togstasjonar i distrikta ventar på svar om framtida

I dag er de altfor lave.

- Togene er godt nok tilpasset, men problemet er å komme om bord, sier Kjersti Fremstad, regionleder i Handikapforbundet i Innlandet, til NRK.

Hun sier det er merkelig NSB og Jernbaneverket ikke har samhandla bedre.Les også: Dommen for jernbanestasjonene faller i 2013

Annonse

- NSB har gjort jobben i forhold til høyde i togene, men Jernbaneverket har ikke fulgt opp sin del med å utbedre perrongene, sier Fremstad.

Av 357 jernbanestasjoner i Norge er bare 14 av de høye nok til at funksjonshemmede kan komme om bord uten heis.

Jernbaneverket sier det vil koste om lag 10 milliarder kroner å forhøye alle plattformene.

- Det har blitt bygd mange stasjoner i Norge i løpet av et par århundrer. Det er litt ulike høyder, og det vil koste milliarder å bygge om alle sammen. Det må gjøres etter hvert, og det vil ta tid, sier Thor Erik Skarpen, informasjonssjef for plan og utbygging i Jernbaneverket.

Neste artikkel

Ny teknologi og endring i rutetilbudet langs E39