Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hvem skal selge lammet?

«Så kom igjen da Matprat, selg lam!» Det skriver Nina Sundqvist i Landbruksbloggen.

Landbruksbloggen handler om lammekjøtt denne gangen. Foto: Norsk Landbrukssamvirke
Landbruksbloggen handler om lammekjøtt denne gangen. Foto: Norsk Landbrukssamvirke

Norge har for mye lam. 2000 tonn lammekjøtt er på fryselager. Bøndene er bekymret og sauenæringa er skuffet og syns det gjøres alt for lite for å selge lammet. «Utnytt lammet bedre, selg mer enn lammelår til påske og pinnekjøtt til jul» leser vi i Nationen.

«Selg hele dyret hele året» som var det gamle slagordet til Opplysningskontoret for kjøtt. Når sauebøndene er bekymret retter de skytset mot Nortura og mot dagligvarekjedene: vær kreativ og selg mer.

Men bøndene eier jo selv det kraftigste markedsføringsverktøyet i kjøttbransjen. Opplysningskontoret for kjøtt og egg – eller Matprat, som er bedre kjent blant forbrukerne.

Med et solid budsjett på over 70 millioner fra omsetningsavgiften, altså bøndenes penger, er de satt til å bruke effektiv markedsføring som en viktig del av markedsreguleringene. Kort sagt, de har musklene til å kjøre så effektive kampanjer at lammekjøttet forsvinner ut av butikkene fortere enn man klarer å tine det.

Men når jeg sjekker Matprats ukemeny denne uken, så er det første vi får anbefalt selleribiff med varm linsesalat (det er jo kjøttfri mandag?), så litt spekeskinke før vi skal gyve løs på laksen. Ikke et lam i sikte!

Så kom igjen da Matprat, selg lam! Vi med en tiendedel av budsjettet til å fortelle om matens norske opprinnelse kan bare drømme oss bort i hvor mye norsk mat vi kunne ha solgt med slike muskler.

Annonse

Kjører Matprat lammekampanje kan jeg love at vi skal følge opp med Nyt Norge i våre kanaler. Selv om vi er en mygg i forhold, så kan vel alle gode krefter dra i samme retning for å selge verdens beste lam?

Noe annet er jo egentlig en skam.

Nina Sundqvist er administrerende direktør i Matmerk.

Norsk Landbrukssamvirke og Nationen samarbeider om landbruksbloggen. Les flere innlegg her.

Neste artikkel

Tenk på hvordan du bruker pengene dine!