Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hovedorganisasjonen Virke: Styrket tollvern gir dyrere mat

Hovedorganisasjonen Virke frykter dyrere mat og dårligere utvalg som følge av at regjeringen styrker tollvernet på flere landbruksvarer.

Virke reagerer sterkt på at Senterpartiet har fått gjennomslag i regjeringen for økt toll på kjøtt og ost i statsbudsjettet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

- Vi har allerede verdens høyeste tollmur på blant annet kjøtt og ost. Forbrukerne etterspør mer ost og kjøttvarer og et bredere utvalg. Økt toll på mat blir helt feil. Har ikke regjeringen lært noe som helst av matdebatten de seneste årene? spør Vibeke Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke.

Les også: Bøndene jubler

Annonse

Vi står overfor et tidsskille i norsk landbrukspolitikk. Tiden hvor dominerende landbruksprodusenter regulerer markedet og ber om økt toll er forbi, skriver Virke.

- At norske forbrukere i 2012 risikerer å oppleve mangel på smør, kylling, ribbe og andre matvarer er et resultat av dagens jojo-politikk. Dette kan vi ikke godta lenger. Vi trenger en politikk som sørger for at du og jeg til en hver tid får tak i de varene vi ønsker, sier Madsen.

Neste artikkel

Forhandlingane held fram: – Komplisert og omfattande