Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høsten fortsetter med mildvær og nedbør

Vinteren lar fortsatt vente på seg over hele landet. Det som faller av nedbør kommer som regn, og det er stort sett Østlandet og Vestlandet som er mottakere.

Onsdag kunne flere steder på Vestlandet notere seg for helt opp mot 17 og 18 grader, og i Bergen ble det satt varmerekord med 16,4 plussgrader på Flesland flyplass på morgenen.

Det er fønvinden som sørger for de varme gradene. Det er en varm og tørr vind som faller nedover en fjellside, på motsatt side av fjellet fra der vinden kommer fra, skriver Yr.

Men allerede på torsdag og inn mot helgen og videre til uka blir det nok mer et sted mellom 5 og 10 grader de fleste steder i landet, fortsatt med Vestlandet høyest på skalaen.

Ganske mildt

– Det blir nok ikke fullt så varmt fra torsdag og utover, men fortsatt vil det generelt sett være ganske mildt over hele landet, sier statsmeteorolog Håvard Thorset ved Vervarslinga for Nord-Norge til NTB.

Annonse

Nedbøren vil komme spredt i Sør-Norge både på Østlandet og Vestlandet og litt spredt i Øst-Finnmark, men ikke i store mengder. Resten av Nord-Norge og Trøndelag vil få oppholdsvær.

– Ut på dagen fredag vil det komme inn litt regn på Østlandet spesielt, men også i Nordland. Det dreier seg om sammenhengende regn, ikke bare bygevær. På Vestlandet og i Trøndelag vil det fortsatt være ganske bra vær, sier Thorset.

Våt helg

I helgen blir det imidlertid mye våtere, spesielt på Østlandet der det rett og slett vil hølje ned og bli «ganske vått» som Thorset uttrykker det. Både lørdag og søndag ser forholdsvis ganske like ut og kalosjer og oljehyre blir nok å anbefale.

– Østlandet vil få mye regn både lørdag og søndag. Det kan også komme en del regn i de sørlige deler av Vestlandet, men ikke så mye som på Østlandet. På Nordvestlandet og fram mot Nordland kan det også komme kraftig vind fra sørøstlig retning, sier han.

På søndag vil nedbøren være noe mindre enn dagen før, men fremdeles er det Østlandet og de sørlige delene av Vestlandet som får hovedtyngden. Resten av landet vil det være tørt og fint med fortsatt mild luft og plussgrader.

– Det er nok fortsatt ikke noe særlig snø i vente, men til uka kan det komme noe sludd/snø på kysten av Finnmark. Nedbøren vil fortsatt hovedsakelig komme som regn også til uka, men da blir det Vestlandet som vil få mest, mens Østlandet da vil befinne seg mer i le igjen av regnet, avslutter statsmeteorologen.

Neste artikkel

Norske ordførere har i snitt 2,8 millioner kroner i formue