Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høringsmaraton om datalagring ble halvmaraton

Pågangen til stortingets høring om datalagringsdirektivet fikk plass på halvparten av dagene som var satt av. - Vi er svært fornøyde med bredden i de som har meldt seg på, sier saksordfører Ingjerd Schou (H).

Stortingets transport- og kommunikasjonskomité la opp til et ambisiøst opplegg da de planla høringsrunden for behandlingen av datalagringsdirektivet. Fire dager til ende skulle den som ville få mulighet til å legge fram sitt syn på det omstridte direktivet for stortingskomiteen.

Etter at fristen for å søke om å delta på høringen gikk ut på fredag, var det klart at to dager var nok. Derfor blir det høringer bare i neste uke, 7. og 9. februar.

- Vi satte av fire dager for å få inn et bredt tilfang av folk og institusjoner. Men da vi så antallet som hadde meldt seg på, fikk vi det inn på to dager, sier saksordfører Ingjerd Schou.

- God bredde

23 instanser er påmeldt høringen, inkludert to statsråder. Schou føler ikke at komiteen har invitert til fest uten at folk ville komme.

- Nei, det er ikke skuffende. Vi ville være rause med tiden fordi vi ser at det er har vært stort engasjement. Mangel på tid skulle ikke være noe argument mot folk som ville melde seg på. Når vi la an så bredt, fikk mange muligheten til å delta. Vi er svært fornøyd med de som har meldt sin ankomst. Det er en god bredde, sier Schou.

Internett-debattanter

Hun tror mange har valgt andre kanaler enn de åpne høringsmøtene for å få fram sine synspunkter.

- Det er sikkert en del som har sett at vi har vært tilgjengelige for enkeltpersoner. Folk kan sende inn sine meninger via internett. Vi leser alt som kommer inn, sier Schou.

Annonse

- Er det noen gjester du er spesielt spent på?

- Jeg er spent på alle sammen. Men særlig spent på 7. februar, da kommer både Riksadvokaten, Politiadvokaten og Kripos. Jeg er veldig opptatt av å høre deres synspunkter og argumentasjon, også vurdering av alternativet til DLD. Redd Barna tror jeg har en del saker på sitt bord som kan være interessante i denne sammenhengen.

Schou nevner også Datatilsynet, pressens representanter og representanter for selve datanæringen som instanser hun ser fram til å høre synspunktene til.

Fortsatt helt åpen

Schou har tidligere uttalt at hun var mer for enn mot direktivet, med store forbehold.

Hun understreker at hun fortsatt har et åpent sinn, både i forhold til direktivet og i forhold til alternativer.

- Nå har vi hatt en god prosess i partiet og har en bred prosess foran oss. Det er et krevende felt og en krevende oppgave. Vi skal ta stilling - men jeg har altså ikke tatt det ennå. Utgangspunktet nå er det som er lagt fram fra regjeringen, eller rettere sagt fra Arbeiderpartiet, og det er det vi skal behandle i prosessen videre.

Se hele høringsprogrammet her.

Neste artikkel

Stor mangel på ungdomsklubber i distriktet: – Det må skje en endring