Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hagebloggen: Jeg må jo ikke alltid bli mett

Ann Helen Gjerde er Nationens faste hageblogger.

Det viktigste er at gjestene liker maten, og at de går mette og fornøyde fra bordet. Men jeg synes allikevel det er hyggelig å kunne smake litt på det jeg serverer. Det har det blitt dårlig med i det siste.

Dette skal man kanskje ikke snakke høyt om, men jeg tviler på at noen av gjestene mine hører det. De er uansett opptatt med å spise seg gjennom dagens treretters.

Når jeg kommer og setter meg til bords er det sjelden noe igjen av det jeg satte på bordet. I dag var det bare hull igjen, og det blir man ikke særlig mett av. Ikke er det så innmari godt heller.

I går hadde jeg tenkt til å lage kålstuing, men da hadde noen av gjestene maulet all kålen før jeg fikk begynt å tilberede den. Så da ble det bare stuing, og det blir man heller ikke særlig mett av. Det vil si, jeg ble ikke mett. Men gjestene mine ble mette. Fornøyde sov de sin middagslur mens jeg tok oppvasken.

Ikke bare har jeg tilberedt maten, dekket på bordet og ryddet. Jeg har også sådd frøene, vannet grønnsakene og passet på dem i noen lange måneder. Da er det jo litt kjedelig at jeg ikke blir mett.

Annonse

Men hvis poenget var å bli mett til hvert eneste måltid kunne jeg jo bare spist komle eller vossakorv. Er det noe man blir skikkelig mett av så er det jo det.

Det holder egentlig å bare smake litt. Hvis jeg får smake litt mer enn stilken på grønnkålen er jeg egentlig fornøyd. Da gjør det meg ingenting at gjestene mauler før middagen, spiser rett fra bollen eller legger seg til å sove rundt middagsbordet.

Blogginnlegget er hentet fra gjerdeihagen.no. Der kan du også finne flere tips om hage og grønnsaksdyrking.

Neste artikkel

Sykmeldt superhelt: «Du blir ikke den samme etter at du har vært åpen om det»