Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Grasrota murrer mot Sp-ledelsen

Flere av Senterpartiets lokalpolitikere er kritiske til ledernes åndtering av jordbruksoppgjøret.

Bruddet i jordbruksforhandlingene har ført til frustrasjon blant mange Sp-ere i distriktene. Flere Nationen har vært i kontakt med sier deres lojalitet først og fremst ligger hos bondeorganisasjonene - ikke hos regjeringen.

Flere er provosert over at partiledelsen framstiller statens tilbud som godt.

Erik Seem er lokallagsleder i Grong. Han sier at han reagerer på hvordan partiledelsen snakker om norsk landbruk.- Partiledelsen i Sp har en annen virkelighetsbeskrivelse enn den bøndene opplever, sier han.

Seem er dermed på linje med blant andre Senterungdommens Torstein Lerhol, som har hatt følgende beskjed til partiledelsen via nationen.no: - Slutt å si at tilbudet til bøndene var bra. Vi fremmedgjør våre egne velgere med slike påstander.

Skaper irritasjonGunnar Hangeland, Bondelagsleder i Kristiansand har meldt seg ut av Sp i protest mot det han kaller rosemaling av bøndenes situasjon.

- Jeg har irritert meg lenge over Liv Signe Navarsete og Lars Peder Brekk som framstiller det som om vi har fått det så mye bedre under de rødgrønne, sier han.

- Hører ikke på grasrotaKlæbu-ordfører Jarle Martin Gundersen (Sp) fronter et lokalvedtak som sier Sp bør gå ut av regjeringen. Også han oppfatter at partiledelsen skjønnmaler bøndenes kår.

- Ja. Jeg møter bønder som sliter med å få endene til å møtes, sier han.

For første gang har bondenæringen brutt jordbruksforhandlingene når Sp sitter i regjering.

Annonse

Leder i Ørland Sp Johan-Kristian Aune sier lokallaget støtter Bondelaget. På spørsmål om han oppfatter partiledelsens beskrivelse av landbrukssituasjonen som skjønnmaling, svarer han:

- Det er en frustrasjon lokalt. Vi opplever at Sp sentralt ikke hører på grasrota. Både Erik Seem og Jarle Martin Gundersen sier at partiledelsens håndtering av bruddet med bondeorganisasjonene rammer Sp.

- Vet mange har det tøft

Sp-leder Liv Signe Navarsete sier at partiledelsen ikke skjønnmaler bøndenes situasjon.

- Vi har stilt oss bak det regjeringen har lagt fram. Det må vi når vi er i regjering. Jeg har stor forståelse for næringen. Jeg vet hvor tøft det er for mange, sier hun.

Navarsete sier at hun ikke kan se at verken landbruket eller Sp ville tjene på om Sp flagget hva som har gått tapt i forhandlinger med Ap.

Les meir i Nationens e-avis. Den kan du kjøpe her.

Neste artikkel

Skulda regjeringa for å tilpasse seg Frp i landbrukspolitikken