Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gjengedal slår tilbake mot Storbergets kritikk

Tidligere politimester Anstein Gjengedal slår tilbake mot kritikken mot Oslo-politiet fra tidligere justisminister Knut Storberget.

- Dette er et bomskudd, sier Gjengedal, som nylig gikk av som politimester i Oslo, til Dagbladet. Gjengedal sier det ikke var måte på skryt fra Storberget like etter angrepene. Men i sin forklaring til 22. juli-kommisjonen skjøv Storberget, som var justisminister 22. juli i fjor, mye av ansvaret nedover i systemet, blant annet til Oslo-politiet og nettopp Gjengedal. I referatet fra Storbergets forklaring til kommisjonen som ble frigitt torsdag kveld, går det tydelig fram at lav bemanning i politiet denne dagen var et viktig tema og noe Storberget var kritisk til. Gjengedal mener Storberget burde tatt seg tid til å lese Oslo-politiets forklaring for kommisjonen. Da ville han fått svar på spørsmålene sine.

Les også: Statsråder undret seg før 22. juli - Det var jo sommer, men vi hadde én operasjonsleder og fire operatører i tillegg til to på sentralbordet. På under en time hadde vi 299 tjenestemenn og -kvinner på plass, sier Gjengedal. Han føler kritikken mot ledelsen i Oslo-politiet er urettferdig. - Før 22. juli var det ikke disse temaene som ble diskutert politisk. Da var det ren kriminalitetsbekjempelse som var tingen, ikke beredskap. Vi inviterte ham til oss høsten 2010 og fikk lagt fram vårt syn på blant annet beredskap. Da skjønte han at beredskapstroppen trengte et løft, sier Gjengedal som sier han er forundret over at Storberget ikke gikk direkte til politiet med kritikken. (©NTB)

Annonse

Neste artikkel

Senterungdomen vil kutte EØS-midlane: – Usosialt og usolidarisk