Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Full skjæring i Frp om bøndene

Den ene smeller døra igjen, mens den andre vil forhandle med KrF og Venstre. Fremskrittspartiets næringspolitikere Øyvind Korsberg og Morten Ørsal Johansen er ikke akkurat bondeforlikt.

Fremskrittspartiets næringspolitiker Øyvind Korsberg sier blankt nei til å gi Venstre og KrF mer til bøndene. Foto: Knut Fjeldstad / NTB scanpix
Fremskrittspartiets næringspolitiker Øyvind Korsberg sier blankt nei til å gi Venstre og KrF mer til bøndene. Foto: Knut Fjeldstad / NTB scanpix

– Vi kommer til å forsvare proposisjonen som regjeringen legger fram. Vi på Stortinget har ikke noen nye og flere midler enn det som allerede ligger på bordet, sier Korsberg til NRK.

Næringskomiteens første nestleder avslår invitten fra KrF og Venstre om nye forhandlinger om en jordbruksavtale på Stortinget.

– Det sporet kan de glemme, dersom de forventer mer fra vår side, fastslår Korsberg, som regner med at regjeringens støttepartier på nytt vil finne sammen med den rødgrønne opposisjonen som i Utsira-saken i forrige uke.

Ifølge Korsberg er det «åpenbart at det er den veien KrF og Venstre ønsker å gå».

Annonse

– Det overrasker meg ikke. Så får vi bare se hvor lenge regjeringen aksepterer å gå på politiske nederlag. Det går vel en smertegrense for enhver regjering, sier han.

Fremskrittspartiets landbrukspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen, som også sitter i næringskomiteen, sier Korsbergs uttalelser får stå for hans egen regning.

– Det er jeg som uttaler meg på vegne av Fremskrittspartiet om denne saken. Vi er innstilt på å forhandle med KrF og Venstre og komme til enighet med dem om en jordbruksavtale, sier han. (©NTB)

Neste artikkel

Hønsebonde reagerer på at Mattilsynet opnar for jakt medan portforbodet består