Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp vil fjerne tollsatsen på smør

Frp mener at tollsatsen på smør bør fjernes helt, og at dette er den eneste måten for å sikre den norske forbruker nok tilgang på smør.

- Folk flest bør få den maten man etterspør hele året og ikke bare til jul slik det nå legges opp til. Det er direkte pinlig å bo i verdens rikeste land og ikke kunne levere nok mat til folket. Dette skader også omdømmet av Norge som nasjon, sier Frps landbrukspolitiske talsmann Torgeir Trældal til NTB. Frp kommer til å be landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) kutte 10 prosent i bevilgningene for ivaretakelsen av regulatorrollen for TINE.

Les også: Mattilsynet godtar salg av smør som ikke har norsk merking

TINE mottar årlig over 150 millioner kroner over statsbudsjettet for å ivareta markedsregulatorrollen. - Selskapet har i denne saken ikke ivaretatt regulatorrollen men vært mer opptatt av å ivareta rollen som markedsaktør og få avsetning for sine egne vareprodukter, sier Frp-politikeren.

Les også: Tine sliter med smørimporten

Annonse

Partiet mener dette må få følger for TINE. - Dette beviser nok en gang at det er på tide å skille markedsregulatorrollen fra markedsaktørrollen, sier Trældal, som fortsetter med at Frp tidligere har fremmet representantforslag om dette.

Les også: Tine hevder avgiftskutt på melk kan gi mer smør

I dag er tollsatsen normalt på 25,19 kroner per kilo smør. På grunn av den akutte smørmangelen, ba TINE Statens landbruksforvaltning om å sette ned tollsatsen til fire kroner i perioden fram til nyttår, noe SLF sa ja til. (©NTB)

Neste artikkel

Bondelaget måtte krympe planlagt kontorbygg