Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Franskinspirert bondeaksjon i Vestfold

Til ære for sykkelrittet Tour of Norway kreerte Vestfold-bønder en gedigen racersykkel på et jorde på Barkåker i Tønsberg.

Fra bakkenivå ser det ut som et eneste salig kaos av fôrballer og traktorer som kjører rundt og rundt. Men når vi blir heist opp med kran, 22 meter over bakken, åpenbarer det seg ramma til en racersykkel. Traktorer kjører rundt og rundt der hjulene og kranken er plassert.

Lokal oppfølging

Leder av Vestfold Bondelag, Hans Edvard Torp - som også er fungerende aksjonsgeneral - forteller at vestfoldbøndene er inspirert av en lignende markering fra franske bønder i fjor.

Torp bekrefter at den gedigne sykkelskulpturen på jordet er en slags oppfølger av mandagens blokade av veger rundt om i kongeriket Norge, men at markeringen i Vestfold har som mål å høste godvilje hos befolkingen.

PR-stunt Den kreative anordningen er plassert på et jorde rett ved gamle E18, der sykkelrittet Tour of Norway kjøres i dag.

Torp forsikrer at stuntet er klarert med så vel rittledelse som tv-produsent.

Annonse

Og nettopp tv er stikkord her. Det svever nemlig helikopter med tv-fotografer over syklistene.

De aksjonerende bøndene håper derfor at budskapet på banneret under rundballene - "Vi lager maten din" - blir vist på riksdekkende tv.

Sammen med sykkelen, ligger også den symbolske budstikka som mandag ble overlevert til stortingsrepresentantene.

Stor entusiasme

Både bondelagsleder Torp og nestleder Harald Lie melder om riktig så stor entusiasme fra lokale bønder og næringsliv.

Bortimot 30 bønder, hvorav veldig mange unge fra Bygdeungdomslaget, har stilt opp for å stable rundballer og kjøre traktorer. 120 rundballer. 19 traktorer måtte til for å lage skulpturen.

Lie forteller fornøyd at private næringsdrivende, som støtter bondeaksjonen, har sponsa både utlån av kran og transport av budstikke fra Oslo til Tønsberg.Videoen er produsert av Vestfold Bondelag.

Neste artikkel

Rask heving av inntekta kan gi bismak for bønder