Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Foreldre er mer redd for ulv enn barna

En rovdyrundersøkelse i Rendalen viser at foreldrene er mer redde enn barna for at ungene skal møte ulv på skoleveien.

I undersøkelsen kommer det fram at 30 prosent av foreldrene er redde for at barna skal møte rovdyr på skoleveien, skriver nrk.no.

Ordfører Norvald Ullevold og prosjektleder Bente Hagen la fram undersøkelsen på en pressekonferanse, der det også kom fram at bare tre prosent av ungdommene som er spurt i undersøkelsene frykter å møte ulv på skoleveien. Les også: 200 jegere vil skyte den norske Kynna-ulvetispa i SverigeLes også: To ulver skrapte på ytterdøra

Annonse

Undersøkelsen er en del av prosjektet Rovdyr og samfunnet i Rendalen. Det er et forsøk på å skape en konstruktiv energi med tanke på rovdyr. Rovdyrundersøkelsen viser også at over halvparten av innbyggerne i kommunen er redd for å møte ulv og bjørn. Det er de som har bodd lengst i kommunen som er mest negativ til rovdyr. Av de som har bodd i Rendalen hele livet er hele 85 prosent negativt innstilt til ulv. Omtrent halvparten av de spurte sier de ferdes like mye i naturen når det er rovdyr der som ellers, mens 46, 8 prosent svarer at de er mindre i skog og mark på grunn av rovdyr.

Neste artikkel

Fransk beiterådgiver foreslår å skyte ulver for å lære dem å holde seg unna sauen