Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen ikke urolig for eksporten

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) frykter ikke at fiskeeksporten vil bli straffet av EU som følge av økte norske tollsatser på ost og kjøtt.

- EU er avhengig av norsk sjømat, som faktisk sysselsetter mange mennesker. EØS-avtalen angir prosenttoll for fiskeeksport produkt for produkt, og dette er ikke noe EU kan forandre over natta, sa Berg-Hansen i Stortingets spørretime onsdag. Fiskeriministeren ble utfordret av Fremskrittspartiet og Høyre om de nye tollbarrierene for ost og kjøtt, men tilkjennega ingen bekymring for følgene for norsk eksport av fisk. - Jeg er overrasket over at statsråden er så ubekymret, sa Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner, som viste til den uro som ledelsen i Norges Fiskarlag har uttrykt.

Representantar fra fiskerinæringa, blant annet lederen i Noregs Fiskarlag, Reidar Nilsen, har sagt at ostetoll får konsekvenser for den norske fiskerinæringa.

Fiskeriforsker Peter Ørebech ved Universitetet i Tromsø uttalte til Nationen i september at norsk fiskeeksport ikke blir truet av tollendringen på landbruksprodukter.

Les også: Noreg møter EU for å diskutere toll

Annonse

- Jeg er mer bekymret over den økonomiske situasjonen ute i Europa. Det er ikke toll på ost de er bekymret for, men penger til mat, sa Berg-Hansen. (©NTB)

Les også: Ny, dansk reaksjon på norsk toll

Neste artikkel

Nytt år med utfordringer for bønder med sesongarbeidere