Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fikk veps i bilen - forårsaket dødsulykke

En veps i bilen førte til en dødsulykke i Snillfjord i Sør-Trøndelag sommeren 2009. Nå er en 29 år gammel kvinne fra Trondheim dømt 21 dagers betinget fengsel for uaktsom kjøring.

29-åringen hadde vært på hyttetur på Hitra og kjørte hjemover sammen med en venninne. Det var varmt, og hun hadde sidevinduet åpent. På riksvei 714 ved Sætergården i Snillfjord kommune fløy en veps inn i bilen. Insektet datt mellom 29-åringens lår, og hun ble så redd at hun kjørte over i motgåenede kjørefelt. Passasjeren så at det kom en bil imot, og ropte navnet hennes to ganger. Men det var for sent. Hun kolliderte med bilen som kom imot, og den 74 år gamle kvinnelige passasjeren i denne bilen omkom.

Les også: Bil ble totalvrak etter kollisjon med kongeørn

Annonse

Selv om dommerne forstår at kvinnen ble distrahert, mener de ifølge adressa.no at kjøringen var uaktsom fordi hun hadde klare handlingsalternativer: «Hun kunne enten ha stoppet bilen umiddelbart eller ignorert vepsen og fortsatt kjøringen i riktig kjørefelt for deretter å stoppe», heter det i dommen. 29-åringen har anket dommen til Frostating lagmannsrett. (©NTB)

Neste artikkel

Svinenæringen lover å skjerpe seg