Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fem dødsfall på én måned i dansk landbruk

En 90-årig mann ble kjørt ihjel av en ryggende traktor i Sør-Danmark fredag. Det er det femte landbruksrelaterte dødsfallet i landet på en måned.

Traktoren på bildet har ingenting med traktoren i saken å gjøre. Foto: Frank May/NTB Scanpix
Traktoren på bildet har ingenting med traktoren i saken å gjøre. Foto: Frank May/NTB Scanpix

Traktoren skal ha hatt en rundballepresse spent fast bakpå da ulykken skjedde.

Den 90-årige mannen som ble påkjørt, døde momentant.

Ulykken skjedde fredag kl. 10.33 på en gård i Rødding i Sør-Jylland, ifølge det lokale politiet. Det var et familemedlem av 90-åringen som kjørte traktoren da ulykken skjedde.

Etterforskes som ulykke

Politiet i Syd- og Sønderjylland vil etterforske saken som en ordinær ulykke, sier vaktsjef Søren Strægaard til danske Landbrugsavisen.

I tillegg til den avdøde mannen og traktorføreren, var det ytterligere en person til stede da ulykken skjedde. Politiet er nå i ferd med å kartlegge omstendighetene rundt ulykken.

Les også: Dødsfall koster jordbruket 131 millioner i året

– Så må vi jo vurdere hva som skal skje etter det, sier han til avisen.

Annonse

Noe av det politiet skal undersøke, er om det var uaktsomhet fra sjåføren som førte til dødsulykken. Strægaard understreker overfor Landbrugsavisen at det foreløpig ikke er noe som indikerer det.

Femte dødsfall på en måned

Det er det femte dødsfallet relatert til landbruket på en måned. Det første av disse var en 70-åring som 30. april ble meldt savnet, han ble senere funnet i en gjødselkjeller i nærheten. Få dager etter døden en 75-årig mann etter å ha blitt påkjørt av en fôrvogn.

Les også: Ulykkene går ikke ned – bøndene klandrer seg selv

Den 11. mai ble en 73-årig mann funnet død, muligens stanget ihjel av en vær. Det fjerde dødsfallet skjedde dagen etter, da ble en kvinne funnet død i en gjødselbeholder, etter at hun skulle fjerne en trepalle som lå over beholderens åpning.

I Norge døde til sammenligning sju mennesker i arbeidsulykker i landbruket i hele fjor.

Neste artikkel

150 sauer brant inne på Helgeland