Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fellingstillatelse på ulv forlenget og utvidet

Det er gitt skadeforebyggende fellingstillatelse på ulv i Eidsvoll. Dermed blir en tidligere fellingstillatelse utvidet både i tid og rom.

Ulv. Foto: Kachnch@flickr (CC BY 2.0)
Ulv. Foto: Kachnch@flickr (CC BY 2.0)

Fylkesmannen i Hedmark utvidet torsdag en skadefellingstillatelse som ble gitt 19. juni på en ulv i Stange, Nord-Odal, Våler og Åsnes vest for Glomma. Nå gjelder den også øst for Vorma og Mjøsa i Eidsvoll. Det skriver Eidsvoll Ullsensaker blad.

– Utvidelsen er basert på synsobservasjon av en ulv ved Ulvin på Morskogen torsdag morgen, sier rovviltkontakt Hans Petter Klokkerengen i Statens Naturoppsyn til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Tidligere denne uka ble det gitt fellingstillatelse fram til torsdag i Romedal og Stange Saubeitelag sitt beiteområde i kommunene Stange og Nord-Odal, samt Våler og Åsnes vest for Glomma.

Les også: Mulig nærsynt elgku berget fra myr etter ulvedrama

Det nye løyvet gjelder til 30. juni klokka 12 og omfatter også i tillegg områdene øst for Vorma og Mjøsa i Eidsvoll.

– De har jaktet på ulven i over én uke i Nord-Odal og Stange, men den viser seg å ikke være så lett å få tatt. Den farter over et stort område. Det kommer også hele tiden nye ulver over fra Sverige. Foreløpig er det ikke funnet noe skadet sau, sier Klokkerengen.

Audun Knutsen sier til Eidsvoll Ullensaker Blad at det er i underkant av 1.000 sauer på beite øst for Vorma i øyeblikket.

Annonse

Les også: Rovviltnemnda sier ja til felling av Osdalsflokken

Knutsen sier det ikke er trivelig med vissheten om ulv i området.

– Du går liksom og venter på at det skal skje noe. 2014 og 2015 var ekstremår for oss. 2016 har startet litt bedre, og vi lever naturligvis i håpet om at det kan få en fredeligere sommer og høst, sier han til avisa.

Foreløpig har sankelaget ikke funnet skadde eller drepte sauer.

Søndag ble ei ulvetispe skutt i Gudbrandsdalen. Det var da totalt funnet åtte sauer som var drept av ulv.

Neste artikkel

Styrker det nordiske ulvesamarbeidet