Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU-tilhengerne er historisk få

Bare 18,6 prosent av de spurte i en meningsmåling vil melde Norge inn i EU. Det er ny bunnotering for EU-tilhengerne i Norge.

- Du verden, det må være vanskelig å drive kampanje for norsk EU-medlemskap om dagen, var den lakoniske kommentaren til Heming Olaussen, leder i Nei til EU, da Nationen ringte for å be om kommentarer til målingen som nok en gang viser en historisk lav oppslutning om et eventuelt norsk medlemskap i EU. Bunnotering

I en meningsmåling utført for Nationen og Klassekampen av Sentio sier 18,6 prosent av de spurte at de vil melde Norge inn i EU. 70,8 prosent svarte nei, og 10,6 prosent visste ikke. Andelen som vil melde inn Norge i unionen er den laveste siden noensinne i EU-barometeret. - Nå har det jo vært nei-flertall i seks og et halvt år, men vi ser en tilleggseffekt som skyldes krisa i EU og EUs elendige håndtering av den. De færreste melder seg inn i en klubb hvor det bare er kaos, sier Olaussen. EØS-motstandOlaussen sier han har merket i lengre tid at trykket i debatten om et eventuelt norsk EU-medlemskap er borte. Men han mener at Arbeiderpartilandsmøtets avvisning av postdirektivet i våres og motstanden i fagbevegelsen mot vikarbyrådirektivet viser at et nytt trykk er i ferd med å bygge seg opp. - Det manifesterer seg i form av en uro og til dels forbannelse over hvordan EØS-avtalen underminerer distriktspolitikken og et anstendig arbeidsliv i Norge. Det kommer til å bli den nye EU-debatten: Hvor mye innflytelse skal vi akseptere at EU har i Norge når vi har valgt å stå utenfor?

Les mer om denne saken i Nationens eavis. Den kan lastes ned her.

Les også: EUs ledere sikter mot kriseløsning innen onsdag

Annonse

Les også: En annen europeisk krise

Les også: Organisasjon vil prøve datalagringsdirektivet for retten

Neste artikkel

Også SV går ut mot Vedum-regnestykke