Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

EU-kommisjonen utelukker ikke oste-straff

EU-kommisjonen vurderer å be om en domstolsavgjørelse om den norske ostetollen og tar heller ikke sanksjonsmuligheten av bordet.

I et svar til EU-parlamentets handelsutvalg understreker Kommisjonen igjen at den er sterkt imot endringen av tollsatsene i Norge. - Kommisjonen vil, dersom endringen vedtas, undersøke mulighetene for domstolsprøvelse, står det i svaret som er ført i pennen av landbrukskommissær Dacian Ciolos. - Med hensyn til mulige sanksjoner eller gjengjeldelsestiltak vil Kommisjonen overveie alle de muligheter som foreligger hvis endringen vedtas, heter det videre. Klage

Det er EU-parlamentarikeren og den tidligere danske næringsministeren Bendt Bendtsen som sammen med handelsutvalget klaget Norge inn for Kommisjonen. Han er fornøyd med svaret. - Jeg håper at Kommisjonen svært snart gir igjen med samme mynt og forhøyer tollen på import av norsk laks. En ting er sikkert - kampen mot den norske tollmuren fortsetter, sier han i en pressemelding.

Les også: EU-parlamentarikere ber Kommisjonen vurdere tollvern-tiltak mot Norge - Jeg skjønner ikke at norske politikere er villige til å spille russisk rulett med den norske fisken, framholder han overfor Dagbladet uten at Kommisjonen nevner faren for sanksjoner mot norsk fiskeeksport. Rabalder

Det er Norges endring fra kronetoll til prosenttoll på visse oster og kjøttprodukter som har skapt rabalder.

Annonse

EU-kommisjonen har ved flere anledninger anklaget Norge for å bryte med intensjonen i EØS-avtalen og dens artikkel 19 om liberalisering av handel med landbruksprodukter.

Les også: Norge avviser EU-press - Forslaget fra den norske regjeringen om å omlegge fra spesifikk toll til verditoll strider mot ånden i denne artikkelen, skriver Kommisjonen igjen i svaret til Parlamentet. (©NTB)

Neste artikkel

– Vil gi trygghet for folk og hverdagsøkonomien