Erter og åkerbønner er god agronomi

Å få fart på dyrkingen av belgvekster på norsk jord kan gi positive ringvirkninger på flere hold.

Lovende: Forsker Unni Abrahamsen ved Nibio, presenterte de foreløpige resultatene i forsøket med åkerbønner på Økofagdag på Apelsvoll. Foto: Einar Strand
Lovende: Forsker Unni Abrahamsen ved Nibio, presenterte de foreløpige resultatene i forsøket med åkerbønner på Økofagdag på Apelsvoll. Foto: Einar Strand

Innen 2050 vil vi trenge 265 millioner tonn mer proteiner hvert år for å fø verdens økende befolkningen. I tillegg skal produksjonen være bærekraftig, mest mulig miljøvennlig og minst mulig ressurskrevende. Det er ingen liten oppgave vi står ovenfor. Men hvor skal vi begynne?

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Helg + Digital

Bestill

1 mnd for 310,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd for 360,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Ordførere mot vindkraft forener seg