Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Enda flere vil lese Nationens nyheter

Omkring halvparten av Norges aviser opplevde framgang i 2017. Nationen har det høyeste opplagstallet siden 2010.

Ole-Martin Finstad, direktør opplag og marked i Nationen og Tun Media, er godt fornøyd med opplag- og lesertallene som nylig ble offentliggjort. Foto: Mariann Tvete
Ole-Martin Finstad, direktør opplag og marked i Nationen og Tun Media, er godt fornøyd med opplag- og lesertallene som nylig ble offentliggjort. Foto: Mariann Tvete

– Papiravisa er fortsatt viktig for leserne våre, men mange ønsker i tillegg å lese oss digitialt, sier Ole-Martin Finstad, direktør for opplag og marked i Nationen.

I 2017 hadde avisa totalt 13.370 abonnenter, 398 flere enn året før. Antallet digitalabonnenter øker, og det er kun en svak nedgang i antall abonnenter på papiravisa.

Onsdag ble både opplagstall og lesertall offentliggjort for alle landets aviser.

– 105 av 226 aviser opplever framgang. Det er veldig gledelig, sier Finstad.

For Nationens del viser leserundersøkelsene at 79.000 nordmenn leser avisa på nett, papir eller mobil.

– Leserskaren øker i samtlige kanaler. Den største økningen i lesertall er på papir. Det er mange lesere per abonnement, og noen bytter kanskje avisa med naboen, sier Finstad.

10,6 prosent flere leste Nationens papiravis i 2017 enn i 2016.

Flere lesere i jubileumsåret

– Interessen for journalistikken vår er fremdeles økende. I 2017 så vi tydelig at blant annet gjennom satsingen vår på distriktsopprøret i valgkampen at journalistikken vår engasjerer. Vi jobber hver dag målrettet for å vise at landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet er viktig og relevant for alle, sier Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen.

Nationen-serien #Distriktsopprøret: Nedleggingsvedtak på Andøya ble ga politisk jordskjelv - Derfor er det opprør langs kysten - De meldte seg ut i protest - Status etter fire år med Frp i landbruksdepartementet - Først røk skattekontoret, så lensmannskontoret

Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen, mener Nationen i sitt jubileumsår skal nå ut til enda flere lesere. Foto: Siri Juell Rasmussen
Svein Ove Hansli, nyhetsredaktør i Nationen, mener Nationen i sitt jubileumsår skal nå ut til enda flere lesere. Foto: Siri Juell Rasmussen
Annonse

I 2018 er Nationen 100 år. Målet er at avisa i jubileumsåret skal nå ut til enda flere. Blant annet gjennom å arrangerer debatter og samtaler i alle deler av landet.

– Ikke minst skal vi bite oss fast i viktige temaer innenfor vår nisje. Det viktigeste vi har er journalistikken og vi har de absolutt beste journalistene i landet innanfor vårt fagfelt. Sammen med en profesjonell markedsavdeling og systematisk jobbing med å gjøre innholdet vårt enda bedre, tror vi at vi vil se en fortsatt vekst i 2018. Nationen er en svært moderne 100-åring, sier Hansli.

Her kan du teste ut et abonnement på Nationen i en måned for en krone.

Historisk år

– 2017 ble et historisk år. Opplaget for mediehusenes aviser har vært fallende siden 1997, men nå etter 19 år med nedgang har 46 prosent av titlene vekst i opplaget, fastslår administrerende direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes landsforbund til NTB.

Den positive utviklingen skyldes først og fremst at økningen i digitalt opplag er større enn nedgangen i opplaget på papirutgaver. Det er første gang at det rene digitalopplaget er større enn andelen papirabonnement.

Det rene papiropplaget utgjør nå 18 prosent, det betyr at papiropplaget sank med 6,4 prosent. Digitalopplaget økte i fjor med 8,7 prosent.

De over 100 lokalavisene tilknyttet Landslaget for lokalaviser (LLA) har et samlet nettoopplag på nesten 330.000 eksemplarer.

– Lokalavisene står fortsatt meget sterkt blant folk i Norge. Lokalavisene tar samfunnsansvar og er lim og lupe i lokalsamfunnet, fastslår generalsekretær Rune Hetland i LLA.

Neste artikkel

Sender norsk råstoff til Danmark for å lage kyllingpølse som skal selges i Norge