En bransje i spagaten

Kyllingbransjen vokste med 10 prosent i året. Plutselig var det bråstopp. Hva skjedde egentlig?

Mørkt: Kyllinghuset til Sjaak Mocking er tomt og mørkt. – Jeg har levert mitt siste innsett, på grunn av dårlig økonomi. Nå lever vi i en veldig stor usikkerhet. Ikke bare her, men også i andre deler av landet, som Hordaland, sier han.
Mørkt: Kyllinghuset til Sjaak Mocking er tomt og mørkt. – Jeg har levert mitt siste innsett, på grunn av dårlig økonomi. Nå lever vi i en veldig stor usikkerhet. Ikke bare her, men også i andre deler av landet, som Hordaland, sier han.

Kyllingbransjen er en bransje med høye topper - og dype daler. For få år siden ble det etablert mange nye kyllinghus. Så falt bunnen ut av kyllingmarkedet, ved årsskiftet 2014/2015. Det skal vi komme tilbake til. Først: Er det egentlig krise i kyllingbransjen? Eller er det først og fremst krise i Nortura?

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Meny gir penger tilbake til angusbøndene