Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dyrevernere og politikere positive til dyrepoliti

Dyrevernalliansen synes Listhaug og regjeringen viser handlekraft når de tester en ordning med dyrepoliti. Senterpartiet støtter også forsøket.

Live Kleveland i Dyrevernalliansen synes det er svært gledelig at regjeringen vil prøve ut en ordning med dyrepoliti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Live Kleveland i Dyrevernalliansen synes det er svært gledelig at regjeringen vil prøve ut en ordning med dyrepoliti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landbruksminister Sylvi Listhaugs utspill om at regjeringen vil prøve ut dyrepoliti, høster positive reaksjoner fra flere hold. Live Kleveland, jurist i Dyrevernalliansen, hyller tiltaket.

– En seier for dyrene og demokratiet, sier Kleveland.

Hun forteller at Dyrevernalliansen lenge har forsøkt å overtale myndighetene til å etablere et dyrepoliti som spesialiserer seg på dyremishandlingssaker.

– Frp har programfestet at de ønsker et dyrepoliti i Norge, og nå gjennomfører de. Dette er svært gledelig, sier Kleveland.

Hun legger til at hun mener Listhaug og regjeringen i denne saken viser tydelig politisk handlekraft.

– Vi er veldig spente på resultatet, sier Kleveland.

Ros fra opposisjonen

Opposisjonelle politikere sto også i gratulasjonskø onsdag ettermiddag.

– Vi i Senterpartiet ønsker en forsøksordning med dyrepoliti velkommen, samtidig som vi er helt klare på at vi må forbedre ordningen med veterinærvakt, sier leder for næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp).

Han er glad for at dyrevelferd nå blir satt på dagsorden.

Annonse

I Miljøpartiet De Grønne (MDG) er også gleden stor.

– Dette er en fantastisk nyhet for alle dyrevenner i Norge. I dag jubler vi for Listhaug, Anundsen og Fremskrittspartiet, sier Une Aina Bastholm, politisk rådgiver for dyrevelferd og landbruk, og stortingsvara for stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

MDG forventer nå langt høyere prioritering av dyrevelferd og dyrehelse, også i statsbudsjettet.

Rapport i april

Listhaugs utspill kom på et seminar der politi og Mattilsynet diskuterte hvordan de kan samarbeide bedre om å avdekke dyrekriminalitet.

– Jeg er sikker på at de sakene vi klarer å avdekke bare er toppen av isfjellet, sa Listhaug på seminaret.

Frp har et landsmøtevedtak der partiet går inn for dyrepoliti, og Listhaug og justisministeren har samarbeidet for å få til en ordning. Resultatet er at regjeringen oppretter en arbeidsgruppe som skal vurdere politiets rolle i saker som handler om kriminalitet mot dyr. Arbeidsgruppen, som består av representanter fra Landbruksdepartementet, Justisdepartementet, Mattilsynet og Politidirektoratet, skal i tillegg organisere og gjennomføre et prøveprosjekt for dyrepoliti. Prosjektet skal gjennomføres i Sør-Trøndelag.

Arbeidsgruppen skal allerede i april levere sin rapport om hvordan politiets arbeid med dyrekriminalitet og dyrepolitiet i Trondheim skal jobbe. Når det første dyrepolitiet kan være på gata, er foreløpig usikkert.

Neste artikkel

Mattilsynet åpner for lengre reisetid med slaktedyr