Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Disse leder kampen om å bli Norges beste bygdeblogg

Du kan stemme fram til lørdag.

Over 40 blogger er foreslått som kandidater i kåringen av Norges beste bygdeblogg. Juryen har plukket ut fem finalister. Det har kommet nesten 1100 stemmer. Bloggene «Kuprat» og «Frå hage til mage» leder.

Juryen - som består av Nationens nettredaksjon - har hatt en vanskelig, men spennende oppgave med å plukke ut finalistene.

Stem fram vinneren i avstemningen til høyre!

Over 40 forslag kom inn da vi i sommer inviterte leserne til å tipse oss om sin blogg eller en blogg de følger. Kravet var at bloggen skulle handle om livet i Bygde-Norge.

Underveis har vi presentert et utvalg av bloggene og bloggerne som står bak.

Sjekk hele lista med foreslåtte blogger

Her er de fem finalistene (i tilfeldig rekkefølge) og juryens begrunnelse:

- Kuprat

Kuprat gir et realistisk bilde av å være bonde. Frøydis Haugen i Lindås i Hordaland deler både gleder og sorger på gården med leserne: Kalver som fødes og dør, slåtten, alle regningene, oppussing av driftsbyggingen og full silo. Mange fine dyrebilder, det er ikke er her du finner glanset interiør.

- Frå hage til mage

Bloggen til Anders Totland i Kvinnherad i Hordaland gir både inspirasjon og praktiske tips til å dyrke sin egen mat i hagen. Vi får også oppskrifter til hva vi kan lage av vår egen matauk . Mange av blogginnleggene handler om hvordan han bruker avlingen til å utføre mateksperimenter, slik som å lage friterte squashblomster eller pesto av gress. Spennende og morsomt. Bloggen har et godt språk, enkelt og effektivt.

- På garden Oppheim

Annonse

Sjur og Renate Søndrål i Ål i Buskerud har laget en annerledes restaureringsblogg. Leserne følger prosessen med å bygge et helt nytt sauefjøs innenfor gamle tømmervegger. Byggingen er godt dokumentert med flotte bilder, og mange kan lære ett og annet her. Vi venter spent på at det ferdige fjøset kan fylles med dyr.

- Jostedalsrypa

Eli Bjørhusdal i Krundalen i Sogn og Fjordane blogger om hverdagslivet på bygda. Innleggene varierer fra dagsaktuelle kommentarer til hendelser i nyhetsbildet nasjonalt eller lokalt, til mer filosofiske betraktninger og dikt. Bloggen er inspirert og engasjert, og løfter fram bygdas sterke kvaliteter.

- Lysglimt

Brita Cecilie Leth Harboe i Tysvær i Rogaland blogger om naturopplevelser, gård, dyr og familieliv. At bloggeren har en sterk interesse for foto er ikke vanskelig å se. Denne bloggen er smakfull visuelt, noe som veier opp for lite tekst. Du får en smak av det gode liv på landet.

I avstemningen overfor til høyre i saken kan du stemme på en av de fem finalistene. Du kan stemme en gang i døgnet, og det er mulig å avgi ny stemme på en annen datamaskin.

Du kan stemme fram til 15. september, og vinneren offentliggjøres få dager etterpå.

Vinneren av bloggkårigen får et lesebrett i premie.

Neste artikkel

Sykmeldt superhelt: «Du blir ikke den samme etter at du har vært åpen om det»