Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bygdedyret kan beskues i Hamar

Cowboy-Laila er et godt forbilde for å vise at man ikke skal la seg knekke, selv om man ikke er en A4-person, sier Linda Bakke. Lørdag presenterte hun en skulptur av Bygdedyret i Hamar.

Den 32. Østlandsutstillingen har nådd Hamar. 38 kunstnere kom gjennom nåløyet med 49 arbeider til utstillingen, som allerede er vist i Akershus Kunstsenter og Larvik Kunstforening.

Nå er det Hedmarks tur. Hver av utstillingene har hatt sine stedsspesifikke arbeider, og i Hamar kan Stange-kunstner Linda Bakkes «Bygdedyret» beskues på Fougner Lundhs plass.

- Her er vi i hjertet av Hedmark. Trærne illustrerer skogen, steinblokkene fjellet, vannet Mjøsa, og den åpne plassen er det åpne landskapet, sier kunstner Linda Bakke.

Klikk deg videre i bildeserien øverst i saken for å beskue Bygdedyret!

Hun er forberedt på at Bygdedyret vil provosere og få fram følelser hos folk.

- Det er helt greit at kunsten både provoserer og engasjerer. Skulle den stått her permanent, er jeg sikker på at det ville ha blitt mange leserbrev, sier Bakke.

- Jeg liker at kunsten er i offentlig rom og at folk må ta stilling til den, supplerer Libakken.

Annonse

Bygdedyret lever i Løten

Linda Bakke forteller at hun flyttet fra Skedsmo til Løten som tiåring. Der følte hun at bygdedyret levde i beste velgående.

- Man skulle ikke skille seg ut, og jeg var litt annerledes. Det skjedde utrolig mye rart i Løten i oppveksten min, sier Bakke.

Hun forteller om åpne brev i postkassa, folk som lusket rundt huset, og det som verre var.

- Cowboy-Laila er et klart eksempel på en person som ble utsatt for mye negativ prat i Løten. Jeg liker ikke at alle skal være i en og samme gruppe. Cowboy-Laila er et godt forbilde for å vise at man ikke skal la seg knekke, selv om man ikke er en A4-person, sier Bakke.

Bygdedyret lever også i Stange

Som ungdom flyttet hun til Oslo, og opplevde at janteloven ikke var like sterkt til stede der. Men i dag bor den 38-årige kunstneren på bygda i Stange.

- Jeg aner konturen av bygdedyret der også, men heldigvis ikke i så sterk grad. Dessuten er jeg blitt immun, jeg lar meg ikke lenger påvirke, sier Bakke.

Neste artikkel

Svinenæringen lover å skjerpe seg