Budeiene i Trollheimen ystar ost til den store sølvmedaljen

Ragnhild Nordbø ysta sin første ost då ho var 14. Sidan har ho vore hekta. No er ho mjølkebonde og har bygd eit eige ysteri på heimgarden.

Osteeksperten: Ragnhild Nordbø dreiv i mange år med kursing og rådgiving for småskala osteproduksjon før ho vart med på å starte Grindal Ysteri. Alle foto: Astrid Sverresdotter Dypvik
Osteeksperten: Ragnhild Nordbø dreiv i mange år med kursing og rådgiving for småskala osteproduksjon før ho vart med på å starte Grindal Ysteri. Alle foto: Astrid Sverresdotter Dypvik

– Vi har nettopp kokt eit stort parti gomme for å ha klart til Rennebumartnan i helga, fortel Ragnhild.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Helg + Digital

Bestill

1 mnd for 310,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd for 360,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Importen av landbruksvarer fortsetter å øke – har økt med 45 prosent på ti år