Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Borten Moe vil bore i Lofoten allerede i år

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) vil ha letebrønner utenfor Lofoten allerede i år, men møter motstand både i eget parti og hos regjeringspartner SV.

Oljeministeren er opptatt av at det ikke er regjeringens politikk å bore i Lofoten i denne stortingsperioden, men Ola Borten Moe mener det er på tide å starte leteboringen i området, skriver Teknisk Ukeblad.

- Jeg har anbefalt det jeg vil kalle en forsiktig, skrittvis videre utvikling. En tilnærming som vi kjenner godt fra norsk sokkel allerede. La oss i første omgang få mer aktivitet i allerede åpnet areal i det nordøstlige Norskehavet, inklusive åpnet del av Nordland VI, sier Borten Moe.

Han bekrefter at det etter hans personlige mening er på tide å starte leteboring i dette området. Kan skje fra høsten av

- Dette kan skje fra høsten av. La oss gjennom dette legge til rette for noen letebrønner fram til 2020. Leteboringer er nødvendig for å finne ut hvilke ressurser som faktisk er i området, Etter min mening bekrefter de studiene som er gjort, at det ikke er særlige miljømessige forhold som tilsier at vi ikke kan ha petroleumsvirksomhet i området, sier Borten Moe.

Men statsråden får motstand fra blant andre SVs Snorre Valen.

- Han bør styre på vegne av stortingsflertallet som sier at han ikke skal bore etter olje i Lofoten og Vesterålen, sier Valen til NRK. Snuoperasjon

Annonse

Valen mener det er spesielt at en statsråd ytrer sine personlige meninger på siden av det som er regjeringens politikk - spesielt i en så omstridt sak som oljevirksomheten i Lofoten og Vesterålen.

- Regjeringen og Stortinget har bestemt at vi ikke skal bore etter olje der, og da forutsetter det at alle statsrådene står inne for det, sier Valen.

Heller ikke i eget parti har ministeren stor støtte. I forslag til nytt partiprogram går Senterpartiet inn for å verne hele området neste stortingsperiode også.

Borten Moe, som vil jobbe for en snuoperasjon i eget parti, sier han tror det vil bli en ordentlig diskusjon rundt temaet. (©NTB)

Neste artikkel

Senterungdomen vil kutte EØS-midlane: – Usosialt og usolidarisk