Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bønder aksjonerte med brødskiver

Bønder over hele landet har møtt blide mennesker og høstet hyggelige tilbakemeldinger når de har delt ut nistepakker i dag.

Fra Harstad i nord til Mandal i sør har bønder i dag delt ut frokost og nistepakker til forbipasserende. Maten var basert på lokale råvarer og hensikten var å vise hva norsk landbruk betyr for folk flest. Bondelagsleder Nils T. Bjørke er strålende fornøyd både med dagen og mottakelsen.

- Det er viktig å synliggjøre hva vi leverer, og vi har fått positive kommentarer og bemerkninger overalt. Folk er opptatt av norsk landbruk, og det er veldig mange som heier på oss. Matserveringen var også ment som en takk for støtten vi har når ni av ti i en undersøkelse sier at de i framtida vil ha et norsk landbruk på samme nivå som i dag, sier Bjørke.

Aksjonen har fått bred mediedekning og direkte sendetid på to riksdekkende tv-kanaler. Bondelagslederen regner det som god uttelling.

- Oppmerksomheten og folks velvilje er kjekt å ha med oss inn i jordbruksforhandlingene. Politikerne leser ikke alle undersøkelser og får kanskje ikke med seg hvor stor oppslutning det er for landbruk, men aksjonen i dag blir lagt merke til. Selv deltok jeg i utdelingen på Egertorget like ved Stortinget, og møtte mange politikere som stakk bortom oss, sier han.

Bjørke tør ikke anslå hvor mange bønder som har deltatt i aksjonen, men det har ikke vært vanskelig å få medlemmene til å møte fram.

Annonse

- Alle synes det er moro å være med på slikt. Det er kjekt å vise hva vi får til og hva vi gjør for forbrukerne, og alle de hyggelige tilbakemeldingene er gode å ta med videre, sier Bjørke.

Noen steder i landet blir det flere bondeaksjoner de nærmeste dagene. Det gjelder blant annet Akershus, hvor Bondelaget stiller med dyr og diverse aktiviteter kommende lørdag.

Neste artikkel

Kan de endre tysk landbruk?