Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Biffmangel nådde butikkjøpere i internt dokument

Kunder i en Kiwi-butikk i Oslo ble kjent med den varslede biffmangelen fordi et internt dokument ved en misforståelse ble hengt opp i butikken.

Lavere toll på storfekjøtt sikrer biffmiddagen. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Lavere toll på storfekjøtt sikrer biffmiddagen. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt

I den interne informasjonen som ble hengt opp ved kjøttdisken i butikken på Torshov, ble det varslet at mangelen på norsk storfekjøtt er prekær, melder Nettavisen.

«Vi er nå i en situasjon hvor det blir mer og mer krevende å få tak i fersk norsk storfekjøtt. Situasjonen er særlig prekær for storfe sortering 5 prosent karbonadedeig og biffer/fileter», står det i butikkens interne dokument.

Årsaken er at dagligvarebutikken ikke får nok kjøttleveranser, og dette går ut over evnen til å levere karbonadedeig og storfekjøtt.

«Dette bildet vil vedvare til myndighetene beslutter åpning av import», står det videre.

Annonse

I forrige uke søkte Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) om reduserte tollsatser på importert storfe bakpart. Statens Landbruksforvaltning (SLF) besluttet å redusere tollsatsen for å hindre en krise i leveransene.

– Bakgrunnen er at man ser at det er i ferd med å bli en knapphet på enkelte stykningsdeler og enkelte produkter i Norge, sier seksjonsleder Harald Moksnes Weie i SLF til avisen.

Reglene sier imidlertid at man i utgangspunktet ikke kan importere denne type kjøtt når det er fulle fryselagre.

Neste artikkel

Vil ha handelsavtale med Brasil og Argentina «så fort som mulig»