Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Berg-Hansen følger ikke råd fra Direktoratet for naturforvaltning om villaks

Fiskeriministeren lytter heller til Mattilsynet.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) forholder seg til Mattilsynet og ikke til Direktoratet for naturforvaltning (DN) når hun vurderer situasjonen for villaksen. Derfor vil hun heller ikke slakte oppdrettslaks for å redde villaksen slik direktøren i DN mener er nødvendig. Berg-Hansen mener det er mulig å sikre villaksen uten å bruke så drastiske virkemidler, og får støtte fra Fremskrittspartiet og Høyre. Kristelig Folkeparti og Venstre etterlyste i Stortingets muntlige spørretime onsdag tiltak fra fiskeriministeren for å redde villaksen fra lakselus og død.

Les også: Tidenes dårligste laksefiske

Annonse

Svaret var ikke oppmuntrende sett fra de to partienes synspunkt. Statsråden mener at lusesituasjonen er alvorlig, men under kontroll, slik at det ikke er nødvendig med omfattende lakseslakt.

Det mener ikke direktør i Direktoratet for naturforvaltning (DN), Janne Sollie, som har uttalt at antall oppdrettslaks bør reduseres med minst 50 prosent I spørretimen gjorde Lisbeth Berg-Hansen det klart at hun først og fremst forholder seg til Mattilsynet i slike saker, men også til Havforskningsinstituttet og Veterinærinstituttet. Hun sa også at de to sistnevnte organene hadde blitt feiltolket når de ble tillagt at de går inn for nedslakting av oppdrettslaks. (©NTB)

Neste artikkel

Reiten roser grunnrenteskatten tross eget milliontap