Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avtale med britene om alkoholreklame umulig

Den britiske regjeringen kan ikke inngå en avtale med Norge som hindrer at alkoholreklame sendt fra Storbritannia havner på norske TV-skjermer.

- Jeg har tatt opp dette med den britiske Europa-ministeren David Lidington. Han sier det eneste de kan gjøre, er å oppfordre TV-kanalene til ikke å sende alkoholreklame. De har ingen mulighet til å hindre det, sier Erik Lahnstein (Sp), statssekretær i Utenriksdepartementet, til NTB. EU sa i sommer klart ifra om at Norge må ta inn det såkalte TV-direktivet.

Regjeringen har siden det sondert mulighetene for å inngå en bilateral avtale med Storbritannia om å opprettholde forbudet mot alkoholreklame på norske TV-skjermer.

LES OGSÅ: Sp, SV og KrF krev veto mot alkoholreklame

EU har signalisert at det vil være en mulighet for Norge å opprettholde sitt forbud ved å inngå en slik avtale med britene. Men det avviser altså den britiske regjeringen. - Det var et svært avklarende møte. Det blir altså opp til TV-selskapene om de vil sende alkoholreklame, sier Lahnstein. Rusfeltets samarbeidsorgan (ACTIS) frykter at innlemmelse av direktivet vil åpne for alkoholreklame fra TV3 og TV Norge-kanalene Max og Fem. Disse sender fra London.

Annonse

LES OGSÅ: Vanskelig å holde på alkoholreklameforbudet

LES OGSÅ: EU sier tvert nei til norsk unntak for alkoholreklame

I tillegg er det frykt for at TV 2 kan bli fristet av nye, store reklameinntekter og ordner seg slik at London rent teknisk kan bli sendested for noen av selskapets kanaler. (©NTB)

Neste artikkel

Tidligere statsminister Kåre Willoch er død