Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avlivingstallene oppe i to millioner i Sør-Korea

Fortsatt drastiske tiltak mot munn- og klovsyke i Sør-Korea.

Sørkoreanerne fortsetter å avlive både syke og friske dyr i det store utbruddet av munn- og klovsyke som begynte i slutten av november.Tallet på avlivede dyr er kommet opp i over to millioner husdyr, opplyser det sørkoreanske landbruksdepartementet, ifølge Landbrugsavisen.dk.Myndighetene har gitt beskjed om avlivning av gris, kveg, geiter og hjort på 4155 gardsbruk siden 29. november.

Fortsatt spredning

Et nytt tilfelle av munn- og klovsyke ble mandag funnet på et grisebruk 134 kilometer sør for Seoul, i et område som tidligere ikke har vært rammet. Alle de 3000 grisene på bruket og alle husdyr i en radius av 500 meter ble destruert. Flere dyrevernsorganisasjoner, blant annet den internasjonale organisasjonen Compassion in World Farming, har klaget på at dyrene ikke avlives etter internasjonale dyrevernstandarder.I forrige uke kunne Nationen.no melde at én million griser i landet var blitt levende begravet.

Annonse

Har spredd seg til Nord-Korea

Sørkoreanske myndigheter har siden da trappet opp sine vaksinasjonstiltak for friske dyr. Nå meldes det at alle husdyr i landet skal vaksineres for at unngå smittespredning. Det har regjeringen tidligere nektet å gjøre, og kun vaksinert et begrenset antall dyr i enkelte regioner.Kostnadene etter munn- og klovsykeutbruddet anslås å ha kostet Sør-Korea minst 10 milliarder kroner inntil videre.Mandag ble det meldt om tilfeller av munn- og klovsyke også i Nord-Korea, og der vil myndighetene trappe opp innsatsen for å unngå et like stort utbrudd som i nabolandet i sør.Før utbruddet ble det anslått at det var til sammen rundt 13 millioner svin og kveg i Sør-Korea.

Neste artikkel

Indiske bønder vant fram etter et år med demonstrasjoner