Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Aurskog klar for midtsommerfest

I helgen blir det arrangert stor midtsommerfest i Aurskog. Målet er å få til det beste fra norsk Sankthans og svensk midtsommer.

Denne helgen fyrer lokale krefter opp til midtsommerfest i Aurskog. Konseptet er en kombinasjon av det beste fra norsk Sankthans og svensk midtsommer.

- Vi lager en gedigen og trivelig folkefest for Romerike, sier Nikolai André Toverud, som er leder av festivalkontoret. Konseptet er en kombinasjon av det beste fra Sankthans og den svenske midtsommeren samlet på én festivalarena. Toverud sier at arrangørene har fått betydelig støtte fra Akershus fylke, for å representere og subsidiere lokal mat og drikke på festivalen.

For Bygde-Norge

- Festivalen er derfor unik, vi står helt fritt til å konstruere en helt egen verden, en egen arena, hvor vi selv kan bestemme reglene og påvirke publikum. Tenk for eksempel om en slik arena er drevet rundt glede, og all ekstern påvirkning fra arrangørens side er for å gi publikum denne følelsen, sier Toverud.

Han har arrangert mye helt siden han var liten, og synes ikke det finnes noe bedre å gjøre enn å få muligheten til å glede mennesker gjennom noe han elsker. - Det er dette jeg er god til, og det er derfor mitt bidrag tilbake til samfunnet, sier Toverud. Kan utnyttes mer

Han er av den oppfatning at potensialet til festivaler ikke er særlig utnyttet. En festival kan være mer enn bare en konsertarena, mener han. - Stort sett er festivaler drevet rundt hvem som kommer av artister, og et ølsalg. Det finnes ingen identitet, slik vil vi ikke ha det hos oss, sier Toverud. Ekte midtsommerfest Arrangørene har lyst til å skape en unik identitet rundt den lokale festivalen og assosiere denne med alt som er godt med sommeren.

Ekte saker

- Vi har ikke lyst til at folk skal komme fordi de har lyst til å se en artist. Vi har lyst til å trekke folk fordi vår lokale og spesielle arena står for så mye mer, sier den entusiastiske 24 år gamle talsmannen for årets midtsommerfest i Aurskog.

'Håpet er at om lag 2000 mennesker finner veien til helgens arrangementer som går både på fredag 21. juni og lørdag 22. juni. Blant annet vil du finne langbord, fagre møyer som serverer alkohol, lokal mat sankthansbål, stand-up, konsertopplevelser og fyrverkeri.

Annonse

Første gang i fjor

Festivalen ble arrangert for første gang i 2012 av Christian Berglund, Alexander Asbøll og Nikolai André Toverud på Aurskog Golfpark under navnet Aurskog grillfestival.

- Til tross at vi kom med ideen 7 uker før arrangementet, ble festivalen en stor suksess! 600 besøkende dukket opp, og vi fikk med headlinere som vm kokken Christer Rødseth og the voice vinner Martin Halla til å opptre. Etter mye gode tilbakemeldinger - og et stort ønske om å jobbe videre med et konsept bestemte vi oss for å satse videre med festivalen vår. Vi, bygda og Norge trengte bare et tydeligere konsep, sier Toverud.

Ekte folkefest

Han legger til at Aurskog-Høland har aldri vært noe særlig attraktivt sted å reise med mindre man kjenner noen der, eller har røtter fra kommunen. Naturlig nok har ikke kultur tilbudet vært noe spesielt heller.

- Vi fyrer derfor opp til en folkefest! En samling fordi Romerike fortjener det, understreker den ivrige festivalarrangøren.

Årets program:

Fredag 21. juni 18:00 Åpning festival 19:00 Martin Halla 20:00 Utdeling kulturstipend 22:00 Loveshack 23:30 Kjell Børge and the Burgers(Øl telt) 00:00 Lancie Green(DJ telt) 00:00 André Storeng band(Øl telt) Lørdag 22. Juni 15:00 Åpning festival 16:00 Stand-up(øl telt) - SnilleRunar - Rasmus Wold - Kim Hafskjær - Vidar Hodekvam 22:00 Yoga fire 00:00 Alexander Foss & Olga Kivaeva(DJ telt) 00:00 André Storeng band(Øl telt)

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse