Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Åtte kommuner i Hordaland bøtelagt av Klagenemnda for offentlege anskaffelser (KOFA)

Åtte kommuner i Hordaland ilegges bøter på over 4 millioner kroner for å ha kjøpt tjenester direkte fra renovasjonsselskapet BIR Bedrift AS.

Det er kommunene Bergen, Os, Osterøy, Sund, Vaksdal, Fusa, Samnanger og Kvam som må betale bøter på til sammen 4 millioner. Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) mottok en klage i februar i fjor fra Demokratene på Askøy. Partiet mente kommunens avtale med selskapet var lovstridig.

Les også: Halden får millionbot KOFA mener kommunene har opptrådt grovt uaktsomt fordi kontraktene som ble tildelt BIR Bedrift direkte i 2004, skulle blitt lagt ut på anbud. Verdiene av kontraktene oversteg en halv million kroner. - Det er viktig å sanksjonere brudd på kunngjøringsplikten siden konkurranse hvor alle som ønsker det kan delta, gir bedre priser og tjenester enn når det ikke er konkurranse, sier nestleder i KOFA-sekretariatet Erlend Pedersen.

Annonse

Les også: Posten får milliardbot Askøy kommune er allerede ilagt en bot på 50.000 kroner for det samme ulovlige direkte kjøpet fra BIR-selskapet. (©NTB)

Neste artikkel

Mener staten må komme på banen og vise tillit til lokalsamfunn