Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Arnstad vil undersøke effektiviteten til Vegvesenet og Jernbaneverket

Samferdselsminister Marit Arnstad vil bedre samarbeid mellom Jernbaneverket og Statens vegvesen. Hun sier dagens ordning gir mye dobbeltarbeid.

- Både Jernbaneverket og Statens vegvesen kan vente å bli kikket i kortene, sier samferdselsminister Marit Arnstad i et intervju til Teknisk ukeblad.

I forbindelse med arbeidet med Nasjonal transportplan (NTP) ønsker hun å se nøyere på effektiviteten i de to etatene.

Les også: Politikere og næringsliv i Distrikts-Norge ber om hjelp til tog

- Det er på tide å stille kritiske spørsmål til dem og spørre om de driver effektivt. De har mer behov for kritiske blikk mot seg enn de har fått, sier hun.

Vil redusere planlegging

For å få økt effektiviteten ønsker Arnstad å redusere dagens planleggingstid.

Annonse

Les også: Rødgrønne ordførere i Gudbrandsdalen samles om dobbeltspor

- Vi kan ikke ha tre-fire statlige etater som kommer med hver sine innsigelser, de må snakke sammen. Det kommer til å bli utfordrende både for lokale interesser og statlige interesser. Det her opptar meg mye, i dag bruker vi jo først statlige planer når det har låst seg helt, sier hun til TU.

Kommer i NTP

Arnstad vil ikke være mer presis om når statlig plan skal brukes enn at det må gjøres når flere kommuner eller flere fylkeskommuner er involvert.

- Men det er for mange omkamper i disse prosessene i dag. Det vil slå ulikt ut i forskjellige prosesser. Men planprosessene må endres, og det kommer i NTP, sier hun.

Neste artikkel

Nye tog må stå på tomgang om natten for å sikre nok strøm når de skal brukes