Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ap mest frem på augustmåling

Arbeiderpartiet går mest fram på en fersk meningsmåling for august, mens Høyre faller og Fremskrittspartiet holder stillingen halvannet prosentpoeng under valgresultatet i fjor.

Ap får 34,8 prosents oppslutning på målingen Respons har laget for Aftenposten. Foto:
Ap får 34,8 prosents oppslutning på målingen Respons har laget for Aftenposten. Foto:

Ap får 34,8 prosents oppslutning på målingen som Respons har laget for Aftenposten, og ligger dermed stødig et godt stykke over valgresultatet på 30,8 prosent i fjor høst. Høyre faller 1,1 til 25,4, mens regjeringspartner Frp går fram 0,3 prosentpoeng til 14,7 prosent.

Frp fikk 16,3 prosents oppslutning ved stortingsvalget i fjor, men var spådd en kraftigere nedgang. Til tross for spådommene, holder partileder Siv Jensen på velgerne.

– Jeg tror hele Frp hadde forventet at vi ville møte motgang og motbør. Men hele partiet er innstilt på at vi skal klare å holde stillingen og klatre oppover, sier nestleder Per Sandberg.

– Velgerne ser at det ikke ble svartedauden, sier Sandberg.

Annonse

Støttepartiene KrF og Venstre får henholdsvis 5,5 og 4,5 prosent, en oppgang på 0,1 for KrF og en nedgang på 0,2 for Venstre. Aps forrige regjeringspartner Sp faller 0,1 prosentpoeng til 5,0 prosent, mens SV rykker fram 0,3 til 4,6 prosent.

Miljøpartiet De Grønne, Rødt og andre står alle støtt på henholdsvis 3,3, 1,1 og 1,1 prosent.

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Frp og Høyre fått 70 mandater på Stortinget, sju færre enn ved valget i fjor. Samlet ville regjeringspartiene og støttepartiene fått 87 mandater mot 81 for opposisjonen. (©NTB)

Neste artikkel

Findus seier norsk tollvern for grønsaker har stått stille sidan 1997