Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ane Hansdatter Kismul blir listetopp for Senterpartiet i Oslo

Ane Hansdatter Kismul (32), som i dag er statssekretær for Ola Borten Moe, blir listetopp for Senterpartiet i Oslo ved stortingsvalget neste høst.

- Jeg er med i politikken for å redde verden. For oss som vil ta naturen i bruk for å løse klima-, mat- og energikrisen, er det bare ett parti som gjelder, slår Kismul fast. Kismul har vært statssekretær i Olje- og energidepartementet i bare få uker, men har tidligere vært politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet og for Ola Borten Moe da han var stortingsrepresentant. Hun var leder i Natur og Ungdom fra 2003 til 2006.

ComebackSvein Sundsbø (69), landbruksminister i Willoch-regjeringen, gjør comeback i politikken med sin andreplass på listen. Sundsbø var landbruksminister i Kåre Willochs regjering, men har siden hatt en rekke ulike posisjoner i nærings- og samfunnsliv Senterpartiet har ikke hatt noen stortingsrepresentanter fra Oslo siden Arne Haukvik ble innvalgt ved stortingsvalget i 1993.

Klinge på symbolplassStortingsrepresentant Jenny Klinge (37) står på 25. og sisteplass på Senterpartiets osloliste. Hun stiller også til gjenvalg i Møre og Romsdal.

Annonse

Se Video: Slik forsvarer Kismul landbruksmeldinga - Fra min plass i justiskomiteen har jeg de siste tre årene jobbet for mer nærpoliti, intensivert kamp mot narkotikaomsetning i boligområder og en rekke andre viktige saker for oss som bor eller jobber i Oslo, sier Klinge. Som listetopp i Møre og Romsdal satser hun på fire nye år på mørebenken, men vil fortsette innsatsen for Oslo både i valgkampen og på Stortinget. Hun sier hun er spesielt opptatt av å få bukt med den åpenlyse narkotikaomsetningen langs Akerselva. - Alle stemmer teller i kampen om de 19 utjevningsmandatene, uansett om velgerne stemmer på Sagene eller på Sunnmøre, sier Klinge. (©NTB)

Neste artikkel

Senterungdomen vil kutte EØS-midlane: – Usosialt og usolidarisk