Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Aksel Hennie dro rett fra Skavlan til sauesanking på Voss

Skuespiller Aksel Hennie var lørdag på sauesanking i Voss. Derfra kommenterte han også jakt på ulv.

Aksel Hennie la lørdag ut et bilde av seg selv fra sauesanking. Denne høsten er han med i den nye NRK-serien «Nobel». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Aksel Hennie la lørdag ut et bilde av seg selv fra sauesanking. Denne høsten er han med i den nye NRK-serien «Nobel». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Onsdag var skuespiller Aksel Hennie i Stockholm for å stille til intervju hos Fredrik Skavlan, som ble vist på NRK fredag kveld.

Lørdag la skuespiller Aksel Hennie ut et bilde av seg selv på Instagram sammen med et flokk med sauer oppe i fjellet på Voss i Hordaland.

På bildet skrev Hennie «Livet i Norge del I. Sauegjeting», med emneknaggen #sauesanking.

Life in Norway part I • Sheep Herding #sauesanking

Et bilde publisert av Aksel Hennie (@akselhennie)

Under bildet har også den Oscar-nominerte britiske skuespilleren John Hurt kommentert. Han er kjent fra blant annet Midnight Express, The Elephant Man og flere av Harry Potter-filmene. Hennie og Hurt jobbet sammen på Hollywood-filmen Hercules for et par år siden. I kommentaren spør Hurt om hva Hennie tenker om jaktkvotene på ulv, som har fått oppmerksomhet i utlandet etter at det fredag ble vedtatt at totalt 47 ulver kan skytes under jakten i vinter.

Annonse

– Når det gjelder ulvejakta.... Heldigvis er det fremdeles en god porsjon folkeskikk igjen i dette landet, og så vidt jeg vet foregår det ingen masseslakt, skriver Hennie til Hurt.

I svaret viser han også til at en jeger tidligere i år ble dømt til ni måneders fengsel for ulovlig ulvejakt.

Han nevner likevel ikke at Høyesterett skjerpet straffen for den aktuelle jegeren til ett år tidligere denne måneden.

Aksel Hennie har foreløpig ikke besvart Nationens henvendelser. Nationen har vært i kontakt med Aksel Hennies agent Martin Braathen som sier at han ikke vet hvorfor Hennie er med på sauesankingen.

Neste artikkel

Nedgangen i antall rovviltskader fortsetter