Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

47-åring fra Elverum erkjenner ulovlig ulvejakt

En av de siktede i ulvejaktsaken i Hedmark innrømmer å ha vært på ulovlig ulvejakt én gang. Mannen erkjenner ikke skyld etter mafiaparagrafen.

En 47-åring fra Elverum innrømmer at han har vært på ulovlig ulvejakt én gang. Foto: Tom Reiertsen
En 47-åring fra Elverum innrømmer at han har vært på ulovlig ulvejakt én gang. Foto: Tom Reiertsen

47-åringen fra Elverum er en av de tre som satt fengslet i litt under en uke.

– Han har erkjent straffskyld for forsøk på ulovlig felling av ulv ved en anledning. Men at det er en organisert virksomhet, det har han ikke erkjent straffskyld for, sier mannens forsvarer Helge Hartz til NRK.no

Organisert kriminalitet omfattes av den såkalte mafiaparagrafen og kan få stor betydning fro straffeutmålingen.

Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim kan så langt ikke si om noen av de andre har erkjent straffskyld, men han uttaler til NRK at de har forklart seg ulikt. Til Østlendingen sier Istad at etterforskingen er over i en ny fase.

– Vi jobber med forklaringene som er avgitt og ikke minst på alle beslagene vi har gjort. Vi har en mengde PC-er og telefoner som må undersøkes, sier førstestatsadvokaten.

Politiet skal ikke ha mottatt tips som har endret noe vesentlig i saken. De har heller ikke foretatt nye avhør og vil heller ikke gjøre det de nærmeste ukene.

Annonse

Det var tirsdag 8. april at 70 politifolk pågrep tolv jegere, som ble siktet for ulovlig ulvejakt i Trysil, Engerdal, Åmot, Stor-Elvdal og Elverum. Mennene ble siktet etter straffelovens paragraf 152 b om alvorlig miljøkriminalitet, med en strafferamme på elleve år.

Økokrim uttalte da at de siktede samarbeider og varsler hverandre i jakten på rovdyr.

– Man ser etter ulvespor, og varsler hverandre for å rykke ut for å ta ulver, ble det hevdet.

Politiet sikret seg datamaskiner, nettbrett og telefoner for å samle informasjon. Flere våpen ble også beslaglagt. Fire menn, alle fra Elverum, ble etter avhør varetektsfengslet i en uke med brev- og besøksforbud. En av dem ble imidlertid løslatt fordi det ikke var plass i fengselet.

Neste artikkel

– Mange av oss vil ha rovdyr i naturen