Dette er et annonseprodukt fra Tun Media produsert etter gjeldende retningslinjer

Dette betalte Vigdis og Henrik for huset

Småbarnsforeldrene Vigdis og Henrik syntes det var litt skremmende å bygge hus etter å ha hørt historier om at det alltid blir dyrere enn først antatt. Men da regningen på Älvsbyhuset kom viste sluttsummen seg å stemme på krona.

Nå får praktfulle Rosekyrkja nytt liv

En håndfull lokale malere har tatt turen til Stordal for å lære seg tradisjonsmaling. Den vakre og godt bevarte Rosekyrkja skal istandsettes, og det skal gjøres på gamlemåten. Med naturlig pigment, kokt linolje og pensler laget av ekte grisebust.

Å bygge hus med øks

På den idylliske øya Veierland har Per Louis Bjelke skapt en lekeplass for voksne tømrere med øks. Gjennom kurs og egeninnsats skal en laftet høylåve gjenreises. Dermed bevarer de også et 500 år gammelt kulturminne.

Dugnadsgjengen på Sinjarheim

Langt inne i ville og frodige Aurlandsdalen finner vi den gamle fjellgården Sinjarheim. Stedet er en møteplass for forbipasserende turister, studenter, geiter og håndverkere i skjønn forening. Dugnadsånden er til å ta og føle på. Her blir alle satt i arbeid!

Husbygging i småbarnsfasen gikk som en lek

Å sette i gang byggeprosjekt mens du har en smårolling pluss en baby i magen høres ut som en slitsom prosess. For Mette Bråten og Jonas Alvenes gjorde valget av Älvsbyhus at de kunne lene seg tilbake og nyte både husprosjekt og familieforøkelse.

Vidar bevarer kulturminner i Lofoten

Om det er interessen for tradisjonshåndverk blant lokalbefolkningen eller den svært spektakulære kursarenaen ved et av Lofotens best bevarte fiskevær, er usikkert. Men at kurset i vindusrestaurering er smekkfullt, er helt sikkert.